Çaycuma'da, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi Toplantısı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 'Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi' konulu toplantı düzenlendi.

Çaycuma'da, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projesi Toplantısı

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Bilgison Yılmaz, Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özgür Uslubaş, Köy Kooperatif Başkanı Bayram Cura, Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Murat Çarşanbalı, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Ateş, Yurtbay Yem Genel Müdürü Emin Kumkumoğlu, il ve ilçe müdürlüğü teknik elemanları, kooperatif başkanları, iş adamları, gıda firmaları çalışanları katıldı.

Kırsal Kalkınma ve Destekleme Şube Müdürü Bilgison Yılmaz ve Mühendis Erdal Işık tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

Yılmaz; “Her yıl yayımlanan tebliğler kapsamında 2006 yılından bu yana İl’de 10 adet proje uygulanıyor. Şu ana kadar 2 milyon 3 bin 816 TL hibe desteği ödemesi yapıldı. Program kapsamında hibeye esas KDV hariç gerçek kişi başvurularında 300 bin TL, tüzel kişi başvurularında 800 bin TL’ye kadar hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’sinin hibe yoluyla destekleniyor. Başvuru süresi, tebliğ yayımlandığı tarihten itibaren 45 gün olup, 27 Ocak 2014 pazartesi günü mesai bitimine kadar proje başvuru dosyalarının il müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.”dedi.

Ayrıca tebliğ kapsamında yapılacak yatırımların konusunun, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, koyun, keçi, manda konularında sabit yatırım projelerinden oluştuğu belirtildi.
Kaynak: İHA