Bakanlar Kurulu'nda Yapılan Değişiklik

AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilen Doç. Dr. Ayşenur İslam'ın kentin ilk kadın bakanı olduğunu bildirdi.

Uncuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'da düzenlediği miting ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam'ın yeni kabinede görev almasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Mitingde halkın milli iradeye sahip çıktığını vurgulayan Uncuoğlu, "Başbakanımızı bir kez daha huzur bulduğu Sakaryamızda ağırlamış olmanın onurunu yaşadık. 532 milyon lira değerinde 79 tesisin açılışını gerçekleştirdik. Başbakanımızın da dikkatini çektiği üzere muhteşem ve coşkulu bir kalabalık vardı. Sakaryalı hemşehrilerimiz milli iradeye sahip çıktığını ve Başbakanımızın yanında yer aldığını çok güçlü şekilde gösterdi. Hiçbir aksamaya mahal vermeden ziyaret programını tamamladık" ifadesini kullandı.
Uncuoğlu, şunları kaydetti:
"Başbakanımız, Sakarya'ya, uzun bir aradan sonra yeniden bir bakanlık hediye etmiştir. Yeni kabinede ilk kadın vekilimiz Doç. Dr. Ayşenur İslam, ilk kadın bakanımız olmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev almıştır. Kendisi Sakarya'nın, Sakaryalıların vekiliyken, şimdi tüm Türkiye'deki kimsesiz, yardıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sorumluluğunu üzerine almıştır. Bakanlık, kendisine olduğu kadar, Sakaryamıza ve teşkilatımıza da verilen bir onurdur. Kendisine, ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, vekilimiz İslam'ı şahsım ve teşkilatım adına tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun."
Kaynak: AA