Ticaret Üniversitesi’nden Lisansüstü Eğitimde Bahar Dönemi Fırsatı

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde bahar döneminde 44 dalda lisansüstü eğitim verilecek.


Güz dönemi kayıtlarını kaçıranlar ve açılan yeni programlardan yararlanmak isteyenler, başvurularını 17 Ocak 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar yapabilecek. Üniversitede bu dönem, toplamda 32 yüksek lisans ile 12 doktora programında eğitim imkânı sunulacak.

Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde; İşletme (Türkçe- İngilizce), Uluslararası İşletme, İktisat (Türkçe- İngilizce), Uygulamalı Psikoloji, Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku ve Avrupa Birliği, Muhasebe ve Denetim, Uluslararası Bankacılık ve Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İşletme, Gayrimenkul Yönetimi, Lojistik Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla İlişkiler, Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce), İnsan Kaynakları Yöneticiliği, Sigorta ve Risk Yönetimi, Uygulamalı Sosyoloji, Aile Danışmanlığı ve Eğitim dallarında, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde; Endüstri Mühendisliği, İstatistik, Matematik, Bilgisayar Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Mücevherat Mühendisliği ve Siber Güvenlik yüksek lisans programlarında eğitim yapılacak.

Ayrıca Türkiye bir ilk ve tek olan Dış Ticaret Enstitüsü bünyesinde bu dönem yine Uluslararası Ticaret, Uluslararası Finans (İngilizce), Ticari Diplomasi (Türkçe – İngilizce) programlarında bahar dönemi ön kayıt süreci başlatılıyor.

12 DOKTORA PROGRAMI
Geçen döneme göre doktora programı sayısını da arttıran Ticaret Üniversitesi’nde, Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme, Finansal Ekonomi, Uluslararası Ticaret ve AB Hukuku, Muhasebe ve Denetimi, Bankacılık, Medya ve İletişim Çalışmaları doktora programlarına ek olarak Özel Hukuk programı açıldı. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ise Matematik, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Mücevherat Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği doktora eğitim programına öğrenci alınacak.

YENİ PROGRAMLAR AÇILDI
Bahar döneminde iki yeni program açıldı.Siber Güvenlik Yüksek lisans Programı, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan yüksek lisans programının amacı, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanlarını yetiştirmek olacak. Kriptografi ve bilgi güvenliğinden ağ güvenliğine, adli bilişimden siber güvenlik hukukuna kadar birçok konuların detayına girilecek.Özel Hukuk Doktora Programı, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde oluşturulan bu programda özel hukuk alanındaki güncel gelişmeler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan öğrenciler, mesleki yaşamında bu bilgileri güncel tutup, yapacağı doktora çalışması ile meslektaşları arasında kendisini daha avantajlı bir konuma getirebilecektir.

Adaylar, ayrıca güz döneminde olduğu gibi Gayrimenkul Yönetimi, İngilizce Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yöneticiliği, Sigorta ve Risk Yönetimi, Uygulamalı Sosyoloji, Aile Danışmanlığı ve Eğitim, Uluslararası Finans (İngilizce), Ticari Diplomasi (Türkçe – İngilizce) dallarında yüksek lisans programına başvuru yapabilecek. Doktorada ise Medya ve İletişim Çalışmaları alanında öğrenci kabul edilecek.

KAYIT GÜNLERİ
Bahar dönemi lisansüstü ön kayıtları 17 Ocak 2014’te mesai bitimine kadar üniversitenin Eminönü kampüsünde yapılabilecek. Mülakatlar ise ön kayıtların bitim tarihinin hemen ardından gerçekleştirilecek.
Programların hafta içi 18.30-21.30 saatleri arasında uygulanması planlanıyor.
Öte yandan, başvuru yapan adaylara, üniversitenin burs yönergesi ve anlaşmalı olduğu kurumlar çerçevesinde farklı oranlarda burs imkânları da sağlanacak.

Üniversitenin Bursa ofisinde de bahar döneminde yüksek lisans programları devreye girecek. İşletme, Uluslararası Ticaret, Muhasebe ve Denetim ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programlarına ön kayıtlar yapılabilecek.
Kaynak: İHA