Eski Başkanlar Başkan Mehmet Kocadon’u Ziyaret Etti

Bodrum eski Belediye Başkanları’ndan Cevat Bilgiç, Mazlum Ağan ve Tuğrul Acar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Eski Başkanlar Başkan Mehmet Kocadon’u Ziyaret Etti

Yaklaşık bir saat süren ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi; “Bodrum’da görev yapmış, hepsi tecrübeli olan başkanlarımızla bir araya geldik. Kendileriyle Yarımada’nın projeleri bazında bir görüşme yaptık, birlik, beraberlik içinde el ele bu seçimlere nasıl faydalı olabiliriz onu görüştük. Esas amacımız Türkiye’ye laiklik ve cumhuriyet için bir umut bir ışık olabilmek. Bu toplantı bir araya geldiğimizin en büyük göstergesidir”
Bodrum’un 2001- 2004 ve 2004-2009 olmak üzere iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Mazlum Ağan ziyaret esnasında şu ifadelere yer verdi: “Önümüzde bir yerel seçim var. Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon, bizim de görüşlerimizi almak üzere davet etti. Kendisini belediye her gelişimde ziyaret edip, müsaitse çayını içen bir kişiyim. Bugün de hem çayını içtik hem de Bodrum’un geleceğiyle ilgili yaşamış olduğumuz konuları da dile getirerek anlatmaya çalıştık. Bir görüş birliği oluşturmaya çalıştık. Seçimde Başkanımızın yanındayız. Bize düşen bir görev, bizden istediği bir talep varsa başkanımıza yardımcı olacağız”
1984-1989 yılları arasında Bodrum Belediye Başkanı olan Cevat Bilgiç ise şunları kaydetti; “Bodrum bizim günlerimizden bugüne çok müthiş bir gelişme gösterdi. Bu gelişme bir yandan sevindirici olsa da diğer yandan da sorunları beraberinde getirdi. Şimdi bir de Büyük Şehir Yasası’nın çıkmasıyla Bodrum Belediyesi’nin yükü çok arttı. Bu konuda görüşlerimizi ilettik. Nasıl çalışılması, nasıl yapılması gerektiğini tartıştık. Başkanımızın da dediği gibi Bodrum bir dünya markası. Yurtdışına çıkanlarımız döndüğünde ‘Bodrumumuz dünyanın en güzel yeridir’ denir. Çok hızlı göç olması bazı ihtiyaçlarda sıkıntılar doğurmaktadır. Bu sıkıntıların önüne nasıl geçilir bunları konuştuk”
1994-1999 yılları arasında Tuğrul Acar ise eski başkanlar olarak bir araya gelmelerini şu sözlerle anlattı; “Bodrum’u daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız. Su seçimi CHP ve Mehmet Kocadon olarak kazanmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bunun için de çalışmalarımız bu çerçevede yoğunlaştırdık”
Kaynak: İHA