'ağaç Kesme, Fidan Dik'Kampanyasına Çeküd'ten Destek

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, İstanbul’da hareketli noktalara stant kurularak fidan dağıtımı yapılacağını açıkladı.


İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere konu ile ilgili olarak Orman ve ağaç sevgisinin artırılması ve çevre bilincinin geliştirilmesi için "Ağaç Kesme Fidan Dik" sloganıyla, İstanbul’da hareketli noktalara stant kurularak fidan dağıtımı yapılacağını açıkladı.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) de kampanyaya destek verecek. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, ''İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nce yaklaşan yılbaşı öncesi yılbaşı ağacı ihtiyaçlarını kanunsuz yollardan temin etmek isteyen ve kaçak kesim yapanlara karşı yaptığı uyarıyı destekliyoruz. ÇEKÜD gönüllülerini Ağaç Kesme Fidan Dik kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz'' dedi.

Ağaç kesenlere üç aydan 5 yıla kadar hapis cezasıyla birlikte bin güne kadar adli para cezası kesiliyor. Ayrıca suçun konusu fidan ise bu cezalar bir kat artırılıyor. Yorulmaz, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ormanlarına zarar verenleri ücretsiz olan ALO 177 nolu Orman Yangını İhbar Hattına bildirmeleri çağrısında da bulundu.
Kaynak: İHA