Prof. Dr. Erdoğan Teziç: Üniversiteler siyaset yapmalı

Anayasa hukuku uzmanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, demokratik toplumlarda her alandan ses çıkması gerektiğini söyleyerek "Üniversiteler siyaset yapmalıdır” dedi.

Prof. Dr. Erdoğan Teziç: Üniversiteler siyaset yapmalı
CNN Türk ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programının dün akşam ki konuğu Anayasa Hukuçusu Prof. Dr. Erdoğan Teziç oldu. Üniversitesi ve siyaset ilişkileri üzerine konuşan Teziç çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“ÜNİVERSİTELER SİYASET YAPMALI”

Üniversitelerin toplumu aydınlatma görevini üstlendiklerini belirten Teziç, “Çünkü üniversiteler araştırma kurumlarıdır. Üniversiteler karşılaştıkları temel sorunlarla ilgili düşüncelerini açıklamalıdır. Üniversiteler siyaset yapmalıdır” dedi.

“BAŞBAKAN 'A EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPARLAR”

Üniversitelerden bugün ses çıkmadığına da işaret eden Teziç, “Bugün her şey düzgün mü gidiyor? Vahim olan budur. Demokratik bir toplumda her taraftan ses çıkmalıdır. Yaratıcı kaostur demokratik toplum. Dikkat edin bugün tek düzelik var. Bir tek kişi kişiselleşmiş iktidardır ve her alan yön veriyor. Bundan kendi partisi içindeki milletvekilleri rahatsızlık duymuyorsa Başbakan 'a en büyük kötülüğü yapıyorlar.” diye ekledi.