Büyükelçilerden Manisa Belediyesi'ne Ziyaret

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belçika ve Lüksemburg Büyükelçileri ile Belçika-Lüksemburg Ticaret Derneği yöneticilerini ağırladı.

Büyükelçilerden Manisa Belediyesi'ne Ziyaret

Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, Lüksemburg Büyükelçiliği Ekonomik Danışmanı Esra Misrahi, Lüksemburg Büyükelçiliği Ekonomik Danışmanı Kıvanç Ergu, Belçika Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Marie Neyrinck, Belçika Brüksel Bölgesi Ticare Ataşesi Sabih Akay, Belçika Valon Bölgesi Ataşesi Eric Bletard, Belçika-Lüksemburg Ticaret Derneği Başkan Yardımcısı Tayfun Yumak, Belçika-Lüksemburg Ticaret Derneği üyeleri Ali Zihni Feyzioğlu, Mine Dimicioğlu, Aylin Dalyanoğlu, Belçika Fahri Konsolosu ve Belçika Fahri Konsolosu Asistanı Nurin Seziş Alp, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e nezaket ziyaretinde bulundu.

"MANİSA HIZLA BÜYÜYEN BİR ŞEHİR"
Belçika ve Lüksemburglu konuklarını Manisa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuklarına Manisa hakkında bilgi verdi. Manisa’nın hızla büyüyen bir şehir olduğunu 100 binli nüfuslardan 350 bin merkez nüfusuna ulaştığını belirten Başkan Ergün, özellikle Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesiyle birlikte kentin hızlı bir göç aldığını ve bu hızlı büyümenin devam ettiğini söyledi.

Manisa’nın 1 Nisan 2014 itibariyle büyükşehir olacağını ve 1 milyon 360 bin nüfuslu bir şehir haline geleceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, Manisa Belediyesi olarak hizmetlerini buna göre şekillendirdiklerini söyledi.

KONUKLARINI MESİR FESTİVALİ’NE DAVET ETTİ
Büyükşehir olunmasının ardından kentin katı atık bertaraf tesisi, atık su arıtma tesisi ve hafif raylı sistem hizmetlerinin hayata geçmesi için çalışmalar yapacaklarını da belirten Başkan Ergün, çevresel hizmetlere ve projelere büyük önem verdiklerini vurguladı. Kent trafiğini rahatlatacak hafif raylı sistemle ilgili ön çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekleyen Ergün, sık sık bu konularda ilgili firmalarla görüşme halinde olduklarını kaydetti.

Manisa’nın 5 asıra yakındır kutladığı Uluslararası Mesir Festivali’ne de konuklarını davet eden Ergün, festival ve Mesir hakkında bilgiler de verdi.

Kendilerini ağırlaması nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkürlerini sunan Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, çevresel projelere verdiği önem nedeniyle de tebrik etti. Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau ise, Manisa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, güzel bir kentte çok misafirperver bir şekilde ağırlandıklarını ifade etti.

Ziyaret sonunda Conzemius ve Trenteseau, Başkan Ergün’e çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Ergün de konuklarına içerisinde mesir macunu ürünlerinin yer aldığı çantalardan takdim etti.
Kaynak: İHA