Nazilli'de Huzurevi Sakinleri Yılbaşını Erken Kutladı

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Kulübü ve Türk Halk Müziği Kulübü korolarının düzenlediği ‘Huzurevi’ konseri yılbaşını erken kutlattı.

Nazilli'de Huzurevi Sakinleri Yılbaşını Erken Kutladı

Nazilli Haluk Alıcık Huzur evi sakinlerinin yanı sıra Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Ali Berksoy, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşen konserde gönüllerince eğlenen huzurevi sakinleri, türkü ve şarkılara eşlik ederek geç saatlere kadar eğlendi.

Konserin ilk bölümünde şef Orhan Yeşiltepe yönetimindeki Türk Halk Müziği Kulübü Korosu solist Nursel Tosun ‘şu dağlar tepe tepe’, Yüksel Özgün ‘sarardım ben sarardım’, Gülizar Bilir ‘hey onbeşli onbeşli’, Sami Kahreman ‘bahçeye gel bahçeye’, Metin Dülger ‘sular durulur derler’, Gamze Yolcu Metin ‘tatlı dile güler yüze’ ve Ali Uçar ‘ateş attım samana’ isimli eserleri seslendirirken, konserin ikinci bölümünde ise şef Mustafa Dinçkol yönetimindeki Türk Sanat Müziği Kulübü Korosu solist Adem Akkaya ‘eski dostlar’, Güzin Uysal ‘bir göz aşinalığı var’, İbrahim Tamirci ‘bu kadar yürekten çağırma beni’, Dilek Cinbağlan ‘samanyolu’, Engin Demirciefe ‘elbet bir gün buluşacağız’, Sadık İnalöz ‘veda busesi’, Mustafa Kuzunoğlu ve kızı Nadide Dalgıntekin ‘bir demet yasemen’ ve Sema Akkaya ‘arım balım peteğim’ isimli eserleri seslendirdi. Usta şeflerin yönetimindeki korolar ve solistler söyledikleri eserlerle yaşlılar ile davetlilere unutamayacakları bir gece yaşatırken, adeta yılbaşının erken kutlanmasına neden oldu.

Gece konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Hakkı Yılmaz, yaşlıların geçmişten gelen kültürü bizlere taşıyan ve hiçbir zaman üzerimizden çıkaramayacağımız bir gömlek gibi olduğunu söyledi.

Yılmaz; “Üzerimizde duran yaşlılık bizim için vazgeçilmez bir olgudur. Biz yaşlılarımıza hayatlarının son dönemlerinde en güzel bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacı ile onlara fırsatlar sunma ve son dönemlerini en güzel bir şekilde geçirmeleri adına elimizden gelen her türlü imkanı sunmak için uğraş veriyoruz. Bizim bu konudaki gayret ve çabalarımız devam edecek” dedi.

Huzurevinde düzenlenen konsere katılanlara, emeği geçenlere ve huzurevi sakinlerine teşekkür eden Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise: “Emeği geçen başta hocalarımız ve sanatçılarımızla iyi bir hazırlık yapılmış bu gün sanatçı arkadaşlarımız hem yüreğimizin hem de kulağımızın pasını sildiler. Uzun zamandan beri böyle bir geceye şahit olmamıştım. Buna da bizi şahit ettiler. Yürekleri ve sesleri var olsun. Nazilli’nin bu güzel mekanın da güzel insanları ile beraber olmaktan son derece mutlu oldum. Siz büyüklerimden en büyük dileğim hem kendileri için uzun bir yaşam hem de onların gönüllerinden geçen dualarını almaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA