Özalp'a 2 Bin 500 Kişilik Cami Yapılacak

Özalp ilçesinde cuma namazı öncesi vaaz veren İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ilçeye 2 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami inşa edileceğini açıkladı.

Arvas, yapımına başlanacak İmam-ı Şafii Cami ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gitti.
Caminin yapılacağı alanda incelemede bulunarak İlçe Müftüsü Muhammed Aydın'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Arvas, daha sonra cuma namazı için Hz. Ebubekir Camisine geçti.
Camide namaz öncesi vaaz veren Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın destekleriyle ilçeye inşa edecekleri İmam-ı Şafii Camisinin 3 bin 558 metrekare kapalı alana sahip olacağını açıkladı.

Oturma alanının bin metre olacağı camide 2 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceğini dile getiren Arvas, "Çift minareli olarak inşa edilecek camimizin müştemilatında çok amaçlı bir konferans salonu, okuma salonu, başkanlığımızın yayınlarının yer aldığı bir teşhir salonu bulunacak. Bayanlar ve erkekler için özel bölümlerin bulunacağı camimiz engelli vatandaşlarımızın ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için her türlü donanıma sahip olacak. Bu caminin yapımı için emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA