Milli Şair Ölümünün 77. Yılında Anıldı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 77. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Cuma namazı çıkışı halka lokma dağıtıldı.

Milli Şair Ölümünün 77. Yılında Anıldı

İstiklal Marşının yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 77. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Bayramiç Belediyesi, cuma namazı çıkışı belediye önünde halka lokma dağıttı.

Mehmet Akif Ersoy, çocukluk yıllarının bir bölümünü geçirdiği Bayramiç’te anıldı. Cuma namazı çıkışı halka lokma dağıtıldı. Akşam ise yatsı namazı öncesi mevlit okunacak. Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, Mehmet Akif Ersoy’un 1873 yılında İstanbul’da doğduğunu, fakat babasının Bayramiç ilçesi Taş köprü camiinde imamlık yapıyor olması nedeniyle ilçeye geldiğini ve Ersoy’un nüfusunun Bayramiç’e kayıtlı olduğunu söyledi.

Tunçer “Milli Şairimizin çocukluk yıllarını yaşadığı evini müze yapma çalışmalarımız sürüyor. Bizler böylesine büyük bir şairin ilçemizde yaşamış olmasından mutluyuz. Ölümünün 77. Yılında onu anmak onu hatırlamak ve hatırlatmak için Cuma namazı çıkışı halka lokma ikramında bulunduk. Akşam ise Çarşı camilerimizde onun için mevlit okutacağız” dedi.

Kaynak: İHA