Reyhanlı Belediye Başkanı Şanverdi Açıklaması

Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Direktörü Bülent Yüce, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2014 Mali Destek Programı hakkında Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerine bilgi sundu.

Yüce, ATSO Toplantı Salonu'nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılında bir takım sorunlar nedeniyle özellikle ihracat yaptıkları Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı kobi ve lojistik sektörlerinin olumsuz etkilendiğini belirtti.

Türkiye'de ve Hatay'da birçok işletmenin aile işletmesi şeklinde eski yöntemlerle yönetildiğini ifade eden Yüce, artık işletmelerin kurumsallaşmaya veya danışmanlık hizmetine yönelmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda 2014 Yılı Mali Destek Programı kapsamında mobilya, ayakkabı, madeni mutfak eşyası imalatı, zeytin, fıstık işleme, demir-çelik yan sanayisi ve tekstil sektörlerinde 1 Temmuz 2013 tarihinden önce kurulmuş ve faal olan işletmelerin yüzde 50 destek oranıyla en fazla 500 bin lira hibe alabilecekleri bildirildi.

Kaynak: AA