Kutso’da Kalite Rüzgarı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Türk Standardları Enstitüsü (TSE) işbirliğinde “TSE Her Yerde, Kütahya’da Kalite Rüzgarı” etkinliği, KUTSO evsahipliğinde gerçekleştirildi.

Kutso’da Kalite Rüzgarı

KUTSO Yönetim Kurulu üyesi Fatih Alkış açılış konuşmasında, TSE ile işbirliği yapıldığını ve KUTSO olarak TSE’nin çalışmalarına destek verilmesi için gayret edildiğini belirtti.

İki kuruluş arasındaki işbirliğinin ve yönetim sistemlerinin işletmeler açısından önemine değinen Fatih Alkış, plaket alan işletmeleri tebrik etti.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörü ve Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman ise yaptığı konuşmada, TSE’nin bölgede, ülkede ve uluslararası platformda yürüttüğü çalışmalar hakkında kısa bilgi vererek, verimli ve kaliteli bir değişimin yaşandığını, TSE’nin yerel güç olmaktan öte, küresel güç olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Bu ilerlemede en büyük pay sahibinin işletmeler olduğunu, işletmelere daha iyi hizmet vermek için, iyileştirme çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Mustafa Karaman, KUTSO’nun işbirliği ve evsahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KUTSO Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, TSE belgeli işletme yetkililerine plaketleri takdim edildi. TSE ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahip KUTSO’nun plaketini KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış takdim aldı.

Plaket takdimlerinin ardından, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İstatistik Ana Bilim Dalı Ekonometri Bölümü’nden Prof.Dr.Erkan Işığıçok tarafından katılımcılara istatistik eğitimi verildi.

İlgiyle dinlenen eğitimde, “Veri toplama ve istatistik okur-yazarlığı, istatistiksel düşünme ve bakış, iyileştirmelerin doğrulanması ve sürdürülebilirlik, istatistiğin gerekliliği” konularında bilgiler verildi.

Farklı bakış açısının ve yapılan işte fark yaratmanın önemli olduğunu belirten Prof.Dr. Işığıçok, katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. İşletmelerde, verilerin önemli olduğuna dair hem yönetim, hem de çalışanların bilgi sahibi olması gerektiğini, istatistik yöntemlerle özetlenen bilgilerin, işletmelere önemli göstergeler sağlayacağını söyledi.

Bu göstergelerle, işletmenin durumunun ölçülebileceğini, bu duruma göre iyileştirme ve strateji geliştirme çalışmaları yapılabileceğini ifade etti.

Katılımcılara “Ölçmezseniz, iyileştiremezsiniz ve yönetemezsiniz” diye seslenen Prof.Dr. Işığıçok, gelişmiş ülke ekonomilerinde çok iyi kayıt tutulduğunu, bu kayıtların, gelişmeye olumlu katkı sağladığını belirtti.

Empati kurmanın önemine de değinerek, farklı bakış açıları kazanmanın, hedeflere odaklanarak işletmeleri yönetmenin, küresel dünya koşullarında rekabet edebilmek açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak: İHA