(özel Haber) Çeyrek Altın Fiyatına Hindi

Yılbaşının yaklaşması ile birlikte satışlarında artış yaşanan hindiler, yüksek fiyatları ile el yakıyor.

(özel Haber) Çeyrek Altın Fiyatına Hindi
Satışların durgun olmasından yakınan hindi satıcıları ise, yılbaşına sayılı günler kala hindi satışlarının artacağından umutlu.

Gaziantep'te hindi ve tavuk satıcılığı yaparak geçimini sağlayan Fadıl Karakurt, 10 ila 15 kilogram ağırlığında gelen bir hindinin 150 lira olduğunu ve bu fiyatın çeyrek altın kadar olduğunu belirtti.

Karakurt, “Şu an satışlarımız biraz durgun. Satışlarımıza bir hafta var. Bu son günlerde bir artış olabilir diye bekliyoruz. Fiyatlarımız 100 liradan, 130 liraya kadar yükseliyor. Müşteriler şu an pahalı buluyor” dedi.

Üreticinin kendilerine ikramda bulunması halinde bu ikramı satışlara yansıtarak, ‘bir hindi alana bir tavuk’ kampanyası başlatacaklarını bildiren Karakurt, “Üretici bize ikramda bulunursa bizim de satışlarımızda biraz indirim olabilir. İki hindi alana bir tane tavuk hediye etmeyi düşünüyoruz. Hindi alana bir tane tavuk bedava. Organik hindilerimizin kiloları 5 ile 6 kilogram civarında, çiftlikte yetiştirilen hindilerimiz ise 13 ile 15 kilogram arasında. Organik 5 ile 6 kilogram gelen hindilerimiz 75 ile 80 lira arasında, çiftlik hindilerimizin ise 10 kilo ile 15 kilogram gelenleri 140 ile 150 lira arasında. Şu durumda hemen hemen bir çeyrek altın fiyatına diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Bir diğer hindi satıcısı Erdoğan Topalnacar ise fiyatların yüksek olmasından dolayı çok fazla rağbet olmadığını belirterek, “Fiyatlarımız pahalı olduğu için vatandaşlarımız fazla rağbet etmiyorlar. Fiyatlarımız 50 liradan başlayıp 150 liraya kadar çıkıyor. Bir hindi alana küçük bir tavuk hediye edebiliriz. Dağda yeşillikle, mısırla yetişen organik hayvanın ayrı, çiftlikte beslenen hayvanlar ayrı. Organik olan tabii ki daha iyi oluyor. İşlerin yılbaşından bir gün önce veya bir gün sonra artacağını umuyoruz” diye konuştu.

Yılbaşına sayılı günlerin kaldığını hatırlatan ve yılbaşının satışları artırdığını aktaran Feyzi Öztürkmen isimli hindi satıcısı da, “Yazın zaten satışımız olmuyor. Bu aylarda başlıyor satışlarımız. Yılbaşının geliyor olması satışlarımızı artırıyor. Toplamda yılbaşına doğru kırk elli civarında satış yapabiliyoruz. 10 yıldır burada hindi ve tavuk satışı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA