Demokrasi Platformu Üyeleri Atalay'ın 4. Tutukluluk Yılını Kınadı

Batman Demokrasi Platformu Bileşenleri, Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın KCK davasından 4 yıldır tutuklu bulunmasını kınadı.

Demokrasi Platformu Üyeleri Atalay'ın 4. Tutukluluk Yılını Kınadı

Batman Belediyesi hizmet binası önünde toplanan Demokrasi Platformu basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ile BDP İl Başkanı Serdar Atalay, geçtiğimiz gün cezaevinden serbest bırakılan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından BDP Batman eski İl Başkanı Mehdi Öztüzün, Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın eşi Devrim Atalay, oğlu Siyabent ile Kızı Zin Öykü’nün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde konuşan Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, KCK operasyonlarını kınayarak hükümete yüklendi. 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonu ile hükümete seslenen Temel, "Hukuk bir gün size de lazım olduğunu unuttunuz. Paralel devlet kimler? Bunlar kimlerden oluşuyor, bu çeteler kimdir? Bu operasyonlar siyasidir. TCK’de hemen değişiklik yaparak başta Hatip Dicle, Belediye Başkanımız Nejdet Atalay ile hasta siyasi tutukluluk bir an önce serbest bırakılmalı, özgürlüklerine kavuşturmalı" dedi

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı

Kaynak: İHA