Hgc'den Hatay Valisi Lekesiz'e Ziyaret

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yerel basının toplumsal değerlerimizi de dikkate alarak ilin farklılıkların bir zenginlik olduğu gerçeğinin altını hemen her vesileyle çizerek, değerini bilerek toplumun bu konuda daha da bilinçlenmesine ciddi katkılar sunduğunu belirtti.

Lekesiz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen ve cemiyetin yeni yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Lekesiz, yerel basının bulunduğu ilin sorunlarının gündeme gelmesinde ve kamuoyu oluşturmasında önemli katkı sağladığını söyledi.

Kentin huzuru için tüm toplumsal dinamiklere önemli görevler düştüğünün altını çizen Lekesiz, şöyle devam etti:
"Bu çerçevede bir sorumluluk duygusu içerisinde tarafsız ve özgür bir basının varlığı da hiç şüphesiz hem demokratik kültürün gelişmesinde hem de özelde ilimizde, genelde Anadolu'da renkliliğin güzelliğine vararak toplumun bu konuda bilinçlenmesi ve birbirine saygı duymasıyla toplumsal değerleri de göz önüne alarak bunların geleceğe aktarılması fevkalade önemli. Yerel basınımız gerçekten toplumsal değerlerimizi de dikkate alarak ilimizdeki farklılıkların bir zenginlik olduğu gerçeğinin altını hemen her vesileyle çizerek, değerini bilerek toplumun bu konuda daha da bilinçlenmesine ciddi katkılar sunuyor."
Tüm basın mensuplarını bir çatı altında toplama gayretinde bulunun Yetişen'e ve yönetim kuruluna teşekkür eden Lekesiz, ilin renklerinin basın camiasına da yansıdığını, bunun memnuniyet verici olduğunu aktardı.
Lekesiz, konuşmasında ayrıca basın mensupları için eski bir Antakya evini tahsis edeceklerini, hafta sonu resmi çalışmalarına başlayacalarını söyledi.

Kabulünden dolayı Lekesiz'e teşekkür eden Yetişen de son günlerde basın mensuplarının kamu binalarına giriş ve çıkışlarının yasaklandığını hatırlatarak bu konunun bir an önce çözüme kavuşmasını istediklerini kaydetti.

Yetişen, ayrıca kamu yararına olmayan haberlerde tüm basın mensuplarının hassasiyet gösterdiğini de hatırlattı.
Kaynak: AA