Hayırsever Akın Ailesinden Eğitime Tam Destek

Kayseri’de, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde Yahyalı ilçesine yapılan Ömer-Emine Akın Anadolu Lisesi’ni yaptıran iş adamı Hikmet Akın ile Anadolu Lisesi’ne pansiyon yaptırılması için protokol imzalandı.

Hayırsever Akın Ailesinden Eğitime Tam Destek

Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, hayırsever Hikmet Akın ve ailesinin Yahyalı ilçesine Ömer-Emine Akın Anadolu Lisesi yaptırdığını hatırlatarak, “İlçe ve beldelerden, köylerden gelen öğrencilerin barınması bir sorun oluşturuyordu. Hayırsever Akın ailesi yapılan görüşmelerde pansiyon konusunu da gidereceklerini söyleyerek büyük bir vefakarlık örneği gösterdiler” dedi.

Vali Orhan Düzgün, Hikmet ve Mehmet Akın isminin verileceği pansiyon ile birlikte öğrencilerin eğitimlerine daha sağlıklı bir şekilde devam edebileceklerini söyledi.

Hayırsever iş adamı Hikmet Akın, babası Ömer Akın’ın Yahyalı’dan 45 yıl önce İstanbul’a göç ettiğini anlatarak, “Babam bizi okumamız için İstanbul’a götürmüştü. Allah yüzümüze baktı ve bu günlere geldik. Biz de babamın düşüncesiyle hareket ederek özümüze dönerek yardım yapma gayretindeyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hayırsever iş adamı Hikmet Akın, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve Vali Orhan Düzgün arasında protokol imzalandı.
Kaynak: İHA