Ardahan Belediyesi'nin Tahmini Bütçesi 16 Milyon Lira

Ardahan Belediyesi’nin 2014 yılı tahmini bütçesi, 16.006.816 TL olarak kabul edildi.

Ardahan Belediyesi'nin Tahmini Bütçesi 16 Milyon Lira

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy başkanlığında gerçekleştirilen Ardahan Belediyesinin meclis toplantısında, bütçe görüşmeleri yapıldı. 2014 yılı Gelir-Gider tahmini bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Köksoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Bütçemizi gerçekçi bir yaklaşımla hazırlamaktayız. 5 yıl önce tahmini bütçe, gerçekleşen bütçenin üç katından fazla hazırlanmaktaydı. Biz denk bütçe hazırladık ve bu çerçevede bütçe disiplini uyguladık. 2012 tahmini bütçemiz 13.104.000 TL. 2013 de ise 13.628.154 TL idi. Bütçe konusunda ciddi bir mesafe kat ettik. Bu bütçe ile Ardahan’ın bugünkü uygulamada olan, altyapı-üstyapı projelerine devam ederek, gelecekte Ardahan’ın cazibe merkezi olması için çabalarımız devam etmektedir.

Başkan Köksoy, ''Şunu da ayrıca belirtmek isterim ki, bizden önceki belediyeden kalan borçları da ödüyoruz. Bu borçlar bize büyük bir yük oluşturmaktadır. Amacımız bütün bu borçları ödeyip güçlü bir bütçe ile yolumuza devam etmektir. Bu anlamda Hazırlamış ve kabul olunan bu bütçemizin de İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum'' dedi.

Kaynak: İHA