Atatürk'ün Kırklareli'ne Gelişinin 83. Yıl Dönümü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 83'üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün Kırklareli'ne Gelişinin 83. Yıl Dönümü Kutlandı

Kırklareli Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kırklareli Halk Eğitim (HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünde (ASO) devam etti.

Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulundaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Atatürk'ün memleketin sorunlarını yerinde dinlemek için Kırklareli'ne geldiğini belirterek, ”Mustafa Kemal Atatürk 20 Aralık 1930 Yılında Kırklareli'ne geldi. Trakya gezisine Mustafa Kemal çok önem veriyordu. Bu önemi şuradan anlıyoruz ki yanında birçok devlet görevlisi gibi önemli bir kafile ile Trakya gezisine çıkmıştı. Kırklareli'nin mali sorunlarını değerlendirdi. Atatürk Kırklareli Halkına yaptığı konuşmasında kendi giyeceğimizi, yiyeceğimizi kendimiz yaparsak çok çabuk kalkınacağımızı anlattı” dedi.

Tören, liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA