Almanya'daki Türkler, Suriyelileri Unutmadı

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Yeni Cami Derneğince Suriye'deki iç savaştan kaçanlar için kışlık giysi ve ayakkabı toplanmaya başlandı.

Berlin Yeni Cami Derneği Başkanı Ali Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan kaçan ve çeşitli ülkelerde yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için "Soğuk Günlerde Isıtan Güneş olalım" adlı kampanya başlattıklarını söyledi.

Suriye'de özellikle çocukların şiddetli soğuktan dolayı hayatlarını kaybettiklerine dikkat çeken Demir, ülkede gün geçtikçe hayatını kaybeden insanların sayısının arttığını, bu durum karşısında kayıtsız kalmak istemediklerini söyledi.

"Yeni Cami cemiyeti olarak şu an itibarıyla Suriye'de ve mülteci kamplarında bulunan kardeşlerimiz için kışlık giyim eşyası topluyoruz" diyen Demir, bağışlanacak giysilerin kullanılabilir, temiz ve kışlık olmasına özen gösterilmesini istedi. Demir, yapılan bu yardımlardan dolayı belki insanların özellikle de çocukların hayatta kalmasına sebep olabileceğini vurguladı.
Yapılacak yardımların 27 Aralık cuma namazına kadar Lynarstr'da bulunan Yeni Cami'deki görevlilere teslim edilmesi gerektiği, bu tarihten sonra yapılan yardımların kabul edilemeyeceği bildirildi.

Kaynak: AA