Dünya Engelliler Günü'nü Su Altında Kutladılar

Dünya şampiyonu bedensel engelli milli okçular Burcu Dağ ile Erdoğan Aygan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında balıklar arasında gösteri atışı yaptı.


Bayrampaşa'daki dev akvaryum Turkuazoo'da gerçekleştirilen organizasyona Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ve çeşitli branşlarda Türkiye'ye ödüller kazandıran engelli yüzücüler Alper Ceylantepe ve Beytullah Eroğlu da katıldı.

Gösteri atışlarını, okçuluk milli takımından arkadaşları ve antrenörleriyle, Bayrampaşa Belediyesi Engelliler Merkezi'nde eğitim gören engelli vatandaşlar da izledi.

Atışlar sırasında sporculara profesyonel dalgıçlar da eşlik etti. Dalgıçların yardımıyla hazırlıklarını tamamlayan sporcular, daha sonra dört metre derinliğe indirildi. Akvaryumun büyük türleri vatoz ile "Kum Kaplanı" ve "Hemşire" köpekbalıklarının yanı sıra binlerce türün arasında okçular, atışlarını yaptı. Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan, suyun altına yerleştirilen tekerlekli sandalyelerde, akvaryumun yüzeyine konulan hedef tahtalarına gösteri amaçlı atış gerçekleştirdi.

Her iki sporcu, zor şartlara rağmen hedeflerine başarılı atışlar yaptı. Dağ ve Aygan, gerçekleştirdikleri atışların ardından "Engel Siz Olmayın Yeter" yazılı pankartla basın mensuplarına suyun içinde görüntü verdiler.

- Farklı bir deneyim

Atışlar öncesinden açıklamalarda bulunan Erdoğan Aygan ve Burcu Dağ, farklı bir deneyim yaşayacaklarını dile getirdiler.

Suyun altında başarılı atışlar yapan Burcu Dağ, gösteri öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, daha önce buna benzer bir deneyim yaşadığını vurgulayarak, "Çok heyecanlıyım. Biraz tedirgin oluyorum ama güzel bir an yaşayacağım. Suyun altında insan kendini özgür hissediyor. Değişik bir deneyim olacak. Suyun altında ok atmadım. İlk defa bunu gerçekleştireceğim. Profesyonel yayla yapmayacağız. Gösteri amaçlı olacak" ifadelerini kullandı.

Atışların ardından konuşan Dağ, "Suyun altında özgürdük. Hiçbir engel kalmadı. Suyun altında ulaşım sorunu yaşamadık. Ayaklarımızın olmaması dezavantaj olmaktan çıkmıştı. Sporda engel olmadığını vurgulamak istedik. Sadece bir dezavantajımız var, 'Siz engel olmayın yeter' pankartıyla bunu anlatmak istedik" dedi.

Sporculardan Erdoğan Aygan ise ilk defa dalacağını belirterek, "Sakin sakin atışlarımızı yapacağız. Arkadaşım ikinci defa dalıyor. Dalgıçlar da yardımcı olacak. Suyun altında elimizden geldiği kadar atışlarımızı yapacağız. Benim çalışma prensibime aykırı ama gösteri amaçlı atacağız" diye konuştu.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner de engelleri kaldırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Suyun altında da engelleri kaldıracağız. Zaten onlar dünya şampiyonu oldular. Bayrampaşa'dan böyle sporcuların çıkması bizi mutlu ediyor. Dünya Engelliler Günü'nü yarın kutlayacağız. İnşallah nice şampiyonluklara hep birlikte yürüyeceğiz. Güzel bir görüntü izleyeceğiz. Halkımızın da hoşlanacağı görüntüler ortaya çıkacak."

Başkan Aydıner, gösterinin ardından etkinliğe katılan sporculara madalya ve kupa verdi.

Kaynak: AA