Muş'ta 'Liderlik,yöneticilik ve Organizasyon' Eğitimi

Muş'ta okul yöneticilerine yönelik "Liderlik, Yöneticilik ve Organizasyon" eğitimi veriliyor.

Muş Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Salonunda düzenlenen eğitimin ilkini Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir verdi.
Projenin açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) "Teknik Destek Programı" kapsamında hazırladıkları Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi (YÖNET-GEL) kapsamında, kentteki okullarda görevli 100 idareciye eğitim vereceklerini söyledi.

Proje ile ildeki eğitim kalitesini artırmayı amaçladıklarını belirten Tatlı, şunları ifade etti:
"Proje, yöneticilerin modern yönetim teknikleri hakkında eğitim alması ve bu eğitimlerle sürekli kendilerini yenilemeleriyle ilgili. Projeyle Muş ve bağlı ilçelerdeki okul yöneticileri, bilgi, insan kaynakları, planlama, kariyer, liderlik, yöneticilik, yönetim ve organizasyon, eğitim, iletişim becerileri, motivasyon teknikleri, ekip başarısında kişilerarası ilişkiler ve profesyonel davranış konularında uzmanlar eşliğinde eğitim alacak. 100 kişiye, 5 gün süreyle 40 saat eğitim verilecek. DAKA'da eğitimlere teknik destek verecek. Eğitim idarecilerimizin yönetim becerilerinin geliştirilmesine ve eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sunacak."
Ardından Prof. Dr. Özdemir, okul idarecilerine ilk eğitimi verdi.
Kaynak: AA