İzmir’de Hastane Tuvaletinde Ölen Kasım Bostan'ın Ailesi Konuştu

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tuvaletinde ölü bulunan Kasım Bostan’ın Manisa’da ikamet eden ailesi, hastanede ihmalkarlık olduğunu öne sürdü.

İzmir’de Hastane Tuvaletinde Ölen Kasım Bostan'ın Ailesi Konuştu

Olay İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Adala beldesinin Dombaylı köyünde oturan Kasım Bostan (66), İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenli olarak kemoterapi tedavisi görüyordu. Edinilen bilgiye göre Kasım Bostan (65), 2 Aralık Pazartesi günü Manisa’daki köyünden çıkarak İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Burada 2 gün önce ışın tedavisi gören Bostan, 4 Aralık günü hastanenin onkoloji servisinde kemoterapiye girdi. Kemoterapiden çıkan Bostan hasta ve hasta yakınlarının kullandığı tuvalete girdi. Tuvaletin kapısını kilitleyen Bostan, burada fenalaşarak hayatını kaybetti. Babasından 2 gün boyunca haber alamayan oğlu Sezai Bostan, hastaneye giderek durumu yetkililere iletti. Hastane görevlileri tarafından yapılan aramalar neticesinde Kasım Bostan’ın cansız bedeni 6 Aralık Perşembe günü hastane tuvaletinde bulundu.

Olay gününü anlatan Bostan’ın oğlu Sezai Bostan, “Babam kemoterapiye gitmişti. Hastaneye ışın tedavisi de olduğu için ayın 2’sinde gitmişti. Işın tedavisini tamamladıktan sonra kemoterapi almak üzere İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçmişti. Ayın 4’ünde sabah 6 sıralarında hastaneye girişi yapılıyor. Saat 10 gibi kemoterapiye giriyor. Biz kemoterapi öncesi kendisiyle konuştuğumuzda sesini iyi duymadık. Daha sonra ise 14.45 sıralarında hastaneden kendisine çıkış yapılıyor. Saat 3 gibi aradığımızda telefonuna ulaşamadık. Daha sonra akşama doğru İzmir’e hareket ettik” dedi

Durumu hastane yetkililerine ilettiklerini söyleyen Bostan, güvenlik kamerası görüntülerini incelediklerini ancak buradan da bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

İki gün boyunca babalarını aradıklarını söyleyen Sezai Bostan, 6 Aralık Cuma günü acil olarak hastaneye gelmeleri gerektiklerine dair bir telefon aldığını söyledi.

Bostan, “Ben hastane dışında da araştırmalarımı devam ettirdim. Sonrasında ise İzmir’de bir otele yerleştim. 6 Aralık sabahı saat 7 gibi beni hastaneden aradılar ve derhal gelmemi istediler. Ben de hastaneye ulaştığımda bana babamın vefat ettiğini ve cesedini tuvalette bulduklarını söylediler. Ben de babamın cesedini görmek istediğimde ise savcının inceleme yapacağını bu yüzden göremeyeceğimi söylediler. Onun için savcıyı bekledik” şeklinde konuştu.

“SAVCI GELMEDEN CESEDİ NEDEN MORGA KALDIRILDI?”
Olay günü babasının cesedinin savcı gelmeden morga kaldırıldığını iddia eden Sezai Bostan, “Babamın ölümü madem şüpheli ölümdü neden savcı görmeden hastane morguna kaldırıldı? Burada biraz şüphe duydum. Adli tıp da otopsi istedi” diye konuştu.

Hastane tuvaletinde ölü olarak bulunan Kasım Bostan’ın eşi Havva Bostan ise, “Ben bir şeyi gözümle görmeden inanmam. Kocamın cenazesi neden hemen morga kaldırılıyor” dedi.

Eşinin ölümünden dolayı büyük bir üzüntü içerinde olduğunu söyleyen Havva Bostan, gözyaşlarına hakim olamadı.

SAĞLIK BAKANLIĞI DURUMA EL KOYDU
Sağlık Bakanlığı, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tuvaletinde ölü bulunan Kasım Bostan’la ilgili olarak açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kasım Bostan (66) adlı hastanın, ayaktan tedavi sonrası ertesi gün eve dönmediği yönünde bilgi üzerine konu araştırılmıştır. Hastanın, 04.12.2013 günü tedavi aldıktan sonra saat 14.45’te kemoterapi ünitesinden ayrıldığı tespit edilmiştir. Bir gün sonra ailenin müracaatı ile kameralar taranmış, arama gün boyu devam etmiştir. Takip eden gecenin sabahında (06.12.2013 günü saat 06.00’da) hastanenin erkekler tuvaletinde, güvenlik görevlisinin sürekli kapalı olmasından şüphelendiği tuvalet kapısını zorlayarak açması üzerine hasta Kasım Bostan ölü olarak bulunmuştur. Medyada yer aldığı şekliyle, hastanın tesadüfen ya da tesadüfler zinciri sonucu 3 gün süresince bulunamadığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Hastane tuvaletlerinin giriş ve çıkışları, hasta mahremiyeti açısından kameralar tarafından izlenmemektedir. Müracaatın yapıldığı gün kamera görüntülerine yansımamasının sebebi budur” denildi.
Kaynak: İHA