Siirt'te Eğitimlerine Ara Veren Kız Çocuklarının Aileleri İle Görüşülecek

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Siirt’te kurulan 'Gönül Elçileri', kentte çeşitli nedenlerle eğitime ara veren kız çocuklarının okullaştırılması için aileleri ile görüşecek.

Siirt'te Eğitimlerine Ara Veren Kız Çocuklarının Aileleri İle Görüşülecek

Siirt Valiliği'nde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Pala, kadınlar için mesleki eğitim projesi kapsamında, çeşitli nedenlerle eğitimi yarıda kalmış kadın ve kızların eğitime kazandırılması için çalışma yürüttüğünü söyledi.

Pala, toplumun kalkınmasında gönül elçilerinin önemine vurgu yaparak, "Bu proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızın öncülüğünde kurulan 'Gönül Elçileri' ile yürütülüyor. Toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzerine hayata geçirilmiştir. İl genelinde çeşitli nedenlerle eğitimine ara vermek zorunda kalan, başta kadınlarımız ve kız çocuklarımız olmak üzere, tüm dezavantajlı grupların mesleki liselere ve açık liselere kayıtları ücretsiz yapılacaktır. Bu amaçla önce okul müdürleri ile sorun tespit edilecek, ardından ailelerle konuşarak sorunun temeline inmeye çalışacağız. Bir an önce gerekli kayıt işlemleri yapılacaktır. Hiçbir bireyin eğitim hakkı engellenemez" dedi

Toplantı, katılımcılardan görüşlerini aktarmasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA