Türkiye Yerel Yönetimler Zirvesine Kktc Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar Katıldı

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu tarafından Ankara'da düzenlenen Türkiye Yerel Yönetimler Zirvesi'nde konuşan KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar Türk sivil toplum kuruluşlarının desteğini isteyerek, "Uluslararası camiada KKTC'nin bağımsızlığı ne kadar dile getirilirse KKTC'nin mücadelesi de o kadar güçlenir" dedi.


Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu tarafından Ankara'da düzenlenen çok sayıda uluslararası katılımcılarında davetli olduğu toplantıya KKTC'yi temsilen KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar katıldı.

KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar konuşmasına Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'a teşekkür ederek başladı.

KKTC Belediyeler Birliği çalışmaları hakkında bilgiler veren Mahmut Özçınar "Belediye Sivil Toplum ilişkilerine çok önem veriyoruz. Belediye Sivil Toplum birlikte çalışmalıdır. KKTC Halkına uygulanan Haksız ambargolar ve izolasyonlar artık kalkmalıdır. KKTC Halkına uygulanan izolasyonların ve ambargoların kalkması güçlü sivil toplum kuruluşlarımızla mümkündür" dedi.

Türkiye'nin güçlü sivil toplum kuruluşlarının desteğine de ihtiyaç duyduklarının altın çizen Özçınar, "Uluslararası camiada KKTC'nin bağımsızlığı ne kadar dile getirilirse KKTC'nin mücadelesi de o kadar güçlenir" şeklinde konuştu.

KKTC Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar'ın konuşması salonda uzun bir süre alkışlandı
Kaynak: İHA