Suriyeli Öğretmenlere Yardım Eli Uzatıldı

Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi, kentte gönüllü olarak kendi vatandaşlarına eğitim hizmeti veren Suriyeli 18 öğretmene gıda ve giyim yardımında bulundu.

Dernek üyeleri, Şanlıurfa'daki Suriyeli Çocuklar Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde gönüllü görev yapan, ihtiyaç sahibi, aralarında kadınlarında bulunduğu 18 öğretmene yardım kararı aldı.
Kısa sürede hayırseverlerin desteğiyle toplanan gıda, giyim, halı ve et yardımı yetkililer aracılığıyla öğretmenlere ulaştırıldı.
Dernek Başkanı Fevzi Şahin, kış koşullarının etkisini son günlerde artırdığına değinerek, zor durumda olan Suriyeli sığınmacıların daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Suriyeli öğretmenlerin zor şartlarda kendi vatandaşlarına eğitim hizmeti verdiğini anlatan Şahin,"Keşke soğukların başladığı şu kış günlerinde öğretmenlerimize daha fazla yardım yapabilsek, tüm masraflarını üzerimize alabilsek. Fakat binlerce insanın mağduriyeti ve ihtiyaçları şartlarımızı zorluyor. Elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Çünkü bu eğitimcilerimiz gidip çalışacak imkanlara sahip değiller. Zor şartlarda bile mesleklerini icra ediyorlar" dedi.

Öğretmenlerden Alaaddin El Mustafa da yapılan yardımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin fedakarlıklarını daima öğrencilerine anlatacaklarını belirtti.

Kaynak: AA