Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Ordu'da

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Eğer bu yoldan daha iyi, daha faziletli daha dürüst bir yol biliyorsanız haber verin beraber gidelim, ama en doğru yol Milli Görüş yoludur" dedi.

Kamalak, partisinin Ordu İl Başkanlığı'nın Atatürk Spor salonunda yapılan 5'inci Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, iktidar sahipleri ile kardeş olduklarını, ancak aralarında düşünce farklılıkları olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geleceği için Saadet'in çok önemli olduğunu vurgulayan Kamalak, şöyle konuştu:
"Amacımızı tam olarak ortaya koyabilirsek bu Karadenizimizin inançlı, yiğit insanları dalga dalga hak için sancağa eline alarak koşuşturacaktır. Bütün can dostlarıma şunu söylüyorum, eğer bu yoldan daha iyi, daha faziletli daha dürüst bir yol biliyorsanız haber verin beraber gidelim, ama yol Milli Görüş yoludur. Adres Saadet'tir."
Kamalak, Milli Görüş hareketinin geçmiş yıllarda haksız ve asılsız iddialarla yıpratıldığını belirterek, şöyle devam etti:
"Hukukta bir kural vardır. Her iddia sahibi iddiasını ispatlamakta mükelleftir. Öyle boş sözlerle iddia ispatlanamaz. İddianın delile dayanması lazım, senede dayanması lazım, şahide dayanması lazım, belgeye dayanması lazım. Hukuktada en güçlü delil hasmın itirafıdır. Hasım sizin iddianızı kabul ettikten sonra başka delile, şahide, belgeye lüzum kalmaz. Bu anlamda bakıyoruz, 1971'de ilk partimiz Milli Nizam kapatıldı. Neden? 'Siz milli görüşçüler islami bir düzen istiyorsunuz, bu yüzden kapatıyoruz' dediler. Laiklik falan işin teferruatı. İslam'dan daha adil düzen olur mu? Daha sonra önderlerimiz Milli Selamat'i kurdular. 1699'dan bu yana ilk defa Kıbrıs Barış Harekatı yapıldı ve kendi arazimizden bir parça da olsa kurtarıldı. Ama 1980'de 12 Eylül cuntası tarafından oda kapatıldı. Suç ne? 'Siz islami bir düzen istiyorsunuz' Ancak bütün önderlerimiz içeride iken Refah Partisi kuruldu. Bütün engellemelere rağmen 1995 yılında koalisyon hükümeti biçiminde de olsa Türkiye'nin yönetimini Milli Görüşe teslim edildi. O da kapatılmasına rağmen Allah'a şükürler olsun ki, yolumuza devam ediyoruz"
Kamalak'ın konuşmasının ardında yapılan seçimde İl Başkanlığı'na Erkan Temiz seçildi.





Kaynak: AA