Büyükçemece'de Öğrenciler Çevre Konusunda Bilinçlendiriliyor

Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Okullarda Çevre Eğitim ve Uygulama Projesi” kapsamında öğrencilere bilgilendirme sunumları gerçekleştiriliyor.

Büyükçemece'de Öğrenciler Çevre Konusunda Bilinçlendiriliyor

Büyükçekmece Belediyesi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçede ki STK’larla ile birlikte okullarda eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Mektebim okullarında düzenlenen bir toplantıya katılan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Zuhal Akansu, "Hepimizin ortak kullanım alanları Doğa, Hava, Su, Toprak süreklilik arz edecek şekilde gelecek nesillere aktarılmalıdır. Bu yüzden bu Eğitim projeleri ile Çevrelerine daha çok sahip çıkan gençler yaratmak bizim görevimizdir” diyerek projeye vermiş oldukları desteği ve projenin önemine dikkat çekti.

Belediyenin başlatmış olduğu projenin amacı, tüm gençlerde ve özellikle öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün ise, "Böylelikle okul içinde ve çocuklarımızın yaşadıkları bölgelerde çevre kirliliğinin önlenmesinde ve oluşan her türlü çevre sorunun hava, su, gürültü, görüntü kirliliği, yeşil alan sorunları ortadan kaldırılmasıdır. Düşünen, sorgulayan ve hesap soran, aynı zamanda çevrenin iyileştirilmesi için fiilen çaba sarf eden bir gençlik oluşturmak için her türlü projeye imza atacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA