Mhp İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, Marmaray’ın altyapısını kendilerinin hazırladığını, AK Parti’ye sadece projeyi açmayı bıraktıklarını söyledi.

TGRT Haber’de Ziya Osman Açıkel’in sunduğu Türkiye’den Dünya’dan programına konuk olan Başkan ayrıca, ‘30 Mart 2014’ün bir yerel seçim olmadığını’ belirterek, seçmenleri ‘Milliyetçi hareketi’ desteklemeye davet etti.
“MHP, ÜLKE İÇİN ÖZEL BİR ŞEY”
İstanbul’da 15 milyon seçmen ve 35 bin sandık olacağına dikkat çeken Başkan, “Türk bayrağı bir bez parçası değil. Seçmenler, şehrinin sorunlarını göz önüne alarak, ay ve yıldızın dalgalandığını düşünerek, öz iradeleri ile karar vermeliler. Ülkenin geleceğini kurtarmak için, vatan adına ‘özel bir şey’ yapmak için ve huzurlu bir uyku uyumak için Milliyetçi hareketi desteklemeleri gerekiyor” dedi.

“MARMARAY, MHP’NİN ESERİDİR”
İstanbullular’ı üç hilalin altına mühür vurmaya davet eden Başkan, “Biz İstanbul’un sorunlarını biliyoruz. Masamızın üzerinde bu büyük şehrin sorunları duruyor; şimdi operasyon zamanı… Biz lafla iş yürüten bir parti hiç olmadık. Daima projelerimizle var olduk. Aslında Marmaray Projesi, bizim Ulaştırma Bakanlığımız döneminde hazırlanmış, projesi çizilmiş, ihalesi yapılmış ve kredisi de Japonya’dan temin edilerek altyapısı hazırlanmıştır. Bugünkü iktidara sadece yapımını takip etmek ve açmak düşmüştür” diye konuştu.

“ENGİN ALAN, CEZAEVİNDE ÇÜRÜYEMEZ”
MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın annesi Ayşe Alan’ı hasta yatağında ziyaretini anlatan Başkan, o duygusal anları, “Siz aslında birisini tutukladığınız da bir aileyi de tutukluyorsunuz. Engin Alan’ın kız kardeşi, eşi ve kızları yoğun bakım ünitesi önünde perişan haldeydiler. Sayın Alan, annesinin elini tuttuğunda, tepkisiz kadın bir anda ‘oğlum’ dedi.

Çok hüzünlü dakikalardı.Ülkeyi savunan insanlar demir parmaklıklar arkasına gönderilirken, vatanın temeline dinamit koyanlar ülkede söz sahibi. Sayın Engin Alan, hastane odasında bana şunu söyledi: ‘Demir parmaklıklar arkasında olmak umurumda değil.’ Engin Alan’ın umurunda değil; ama Milliyetçi Hareket Partisi’nin umurunda. Bu insanlar demir parmaklıklar arkasında çürütülemez. Adalet tecelli edecek, haksızlıklar engellenecek, ülke için emek verenlerin gayretleri bir gün takdir edilecek. Engin Alan, göz yaşlarını içine akıtıyor. O yaşlarını göstermiyor; içinde çağlayanlar kopuyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA