Matso Başkanı Boztaş’tan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği Uyarısı

Antalya'nın Manavgat ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin değiştiğini belirterek değişiklik kapsamında sadece Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri kurumları tarafından verilen belgelerin geçerli olacağını kaydetti.

Matso Başkanı Boztaş’tan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği Uyarısı

Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin 05 Temmuz 2013 ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, "Yönetmenlik kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve TOBB tarafından kurulan komisyonca bir eğitim programı hazırlandı. Hazırlanan eğitim programları Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri uygulanacaktır" dedi.


Bu iki kurum dışında verilen belgelerin geçersiz olacağını belirten Boztaş, iki kurum tarafından verilen eğitim programları sonunda e-yaygın sistemi üzerinden belge düzenleneceğini belirtti.

Boztaş, yaşanılması muhtemel bir mağduriyetin önüne geçilebilmesi için amacıyla MATSO üyesi tüm işyerlerinin konuyla ilgili olarak duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA