Kazakistan Büyükelçisi Tüymebayev Konya'da Açıklaması

Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türkiye'nin Kazakistan'da çok iyi tanındığını, Kazakistan'ın da Türkiye'de çok iyi tanınmasını istediklerini söyledi.

Mevlana'nın 740| Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri ve Konya'da düzenlenen Kazakistan Bağımsızlık Bayramı etkinliğine katılmak için kente gelen Tüymebayev, Vali Muammer Erol'u ziyaretinde, kendilerini kabul ettiği için Erol'a teşekkür etti.
Konya'da gerçekleştirilen Kazakistan Bağımsızlık Bayramı etkinliğine verdikleri desteklerden dolayı Erol'a teşekkür eden Tüymebayev, şunları kaydetti:
"Konya, Kazakistan için özel bir toprak. Burayı Türkiye illeri içinde ayrı görüyor ve seviyoruz. Konya'nın toprak büyüklüğü açısından Türkiye'de en büyük il olduğunu biliyoruz. Ülkeye tarım ve sanayi alanında büyük katkı sağlayan Konya'da, Kazak kardeşlerimizin eğitimi, barınması ve faaliyetleri için destek sağlandığını görüyoruz. Burada yaklaşık 60 üniversite öğrencimiz var. Konya'da Kazak Derneği'nin açılışını yaptık. İnşallah dernek başkanımız sizlerle ilişkide bulunarak, pek çok iş yapabilecek diye düşünüyoruz. Sizlerin sayesinde Kazakistan-Konya arasında tarım ve sanayi alanındaki ilişkileri artırıp, tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. Türkiye Kazakistan'da çok iyi tanınıyor. Bizim de isteğimiz, Kazakistan'ın Türkiye'de çok iyi tanınması. Bugün gerçekleştirilecek Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlık Bayramı'na herkesi davet ediyoruz."
Vali Erol ise Konya'da eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler olduğunu, onlarla Kazakistan'ın bu özel gününü kutlamaya devam ettireceklerini dile getirdi. Konyalıların Kazakistanlı öğrencilere çok sıcak yaklaştığını vurgulayan Erol, "İnşallah sizin de teşrifinizle bu olumlu ve sıcak hava, bir kat daha artarak güzel ürünler verecek hale dönüşür. İnşallah elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tüymebayev ve Erol, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: AA