-'Genç Kalemlerden Kainatın Efendisi' Kitabının Tanıtım Programı

Suluova ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yapılan kompozisyon yarışmasına katılan 100 eserden oluşturulan "Genç Kalemlerden Kainatın Efendisi" kitabının tanıtım programı yapıldı.

Ticaret Meslek Lisesi Salonu'nda yapılan programa katılan Kaymakam Hayatı Taşdan, çocukların yazdığı eserlerden oluşan kitabı okuduğunu ve bağendiğini söyledi.

Müftülüğün, personelin ve çocukların kitabı büyük bir titizlikle hazırladığını ifade eden Taşdan, "İlk defa konuşmaya çıkarken elimde bir kitapla çıkıyorum. Kitabı okurken çok duygulandım. Çocuklarımız çok güzel düşüncelerini kalem almışlar. Bu programın özellikle Suluova'dan başlayarak tüm ülkemize, çocuklarımıza ve insanlığa mal olmasını diliyorum. Bu güzel eseri ortaya çıkaran çocuklarımıza, müftülüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus Akkaya ise, Kur'an-ı Kerimin Cenabı Allah tarafından insanlığa indirilen bir nur olduğunu, onu tutan ellerin, okuyan dillerin, bakan gözlerin ve onu yaşayan vücutların nur olduğunu anlatarak, okul çağındaki çocukların yazdığı eserlerden bir kitap yayınlanmasının kendileri içinde büyük bir gurur olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kur'an Kursu öğrencilerinden oluşan ilahi grubu çeşitli ilahi ve naatlar seslendirdi. Programın sonunda kitabı oluşturan eserleri kaleme alan 100 öğrenciye protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.



Kaynak: AA