Diş Hekiminden Ana Sınıfı Öğrencilerine Seminer

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Orhangazi Koleji Anasınıfı öğrencileri, Diş Hekimi Dr. Sinan Urhal’ın okulda uygulamalı olarak verdiği diş seminerine katıldı.

Diş Hekiminden Ana Sınıfı Öğrencilerine Seminer

Minikler bir yandan doktorun anlattıklarını dinlerken bir yandan da sahnede yapılan uygulamalara katıldı.

Uygulama için sahneye çıkan öğrenciler, doktorun elindeki iğneden başta tedirgin olsalar da içinden çikolata çıktığını görünce rahatladılar. Bu duruma çok şaşıran öğrenciler, sahneye çıkmak için birbirleriyle yarıştı. Sahnede çocuklara diş fırçalama tekniklerini maket üzerinde gösteren Dr. Sinan Urhal, günde en az 2 kez diş fırçalamanın öneminden bahsetti. Doktor kullandığı malzemeleri çocukların gözlem yapmalarına izin vererek tanıttı. Çocukların birini doktor, birini hasta rolüyle sahneye alarak drama yaptıran Doktor Urhal, çocukların ilgisini topladı. Seminer sonunda öğrencilerin tek tek diş taramasını yapıldı. Diş Hekimi Urhal, diş bakımını iyi yapan çocukları tebrik edip arkadaşlarına alkışlattı. 'Problemli dişlere sahip çocukları en kısa zamanda muayeneye bekliyorum' mesajını vererek uğurlayan Urhal, öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşattı

Seminer sonunda Dr. Sinan Urhal'ın dağıttığı diş macunu ve çikolatayla mutlu olan minikler, Doktor Urhal ile kameraya gülen dişleriyle poz vermeyi de unutmadılar.
Kaynak: İHA