Benin Cumhurbaşkanı Yayi Nazilli'de

Benin Cumhurbaşkanı Thomas Boni Yayi, Türkiye'nin kendileri için çok önemli ve örnek bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Benin Cumhurbaşkanı Yayi, Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan Pamuk Araştırma İstasyonu'nu ziyaret etti.
Konuk Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet, araştırma istasyonuna gelişinde Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur tarafından karşılandı.
Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürü Sadettin Öztürk'ün makam odasında bir süre dinlenen Yayi, daha sonra Türkiye'deki pamuk yetiştiriciliğiyle ilgili toplantıya katıldı.

Toplantıda, Yayi ve beraberindeki heyete, pamuk üretimi hakkında slayt gösterisiyle bilgi sunuldu.
Benin Cumhurbaşkanı Yayi, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu ile ülkesinin ortak çalışmalarının bulunduğunu ifade erek, şunları kaydetti.

"Bizim arkadaşlarımız Nazilli'ye gelerek çalışmalarda bulunuyorlar. Bu çalışmalar bizim için de çok faydalı oluyor. Türkiye bizim için çok önemli, örnek bir ülke. Ben özelikle Nazilli'ye geldim. Buradaki çalışmaları görmek istedim. Türkiye'nin, dünyada ve Avrupa'da ekonomik anlamda söz sahibi olması sevindirici bir olay. Bizim Türkiye ve özellikle Nazilli'de Pamuk Araştırma İstasyonu ile işbirliğimiz ve çalışmalarımız devam edecek."
Aydın Valisi Ayyıldız, ziyaret dolayısıyla konuk Cumhurbaşkanı Yayi'ye tablo, Yayi de Vali Ayyıldız'a ülkesine özgü el işi ürünler hediye etti.
Konuk Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet, daha sonra Pamuk Araştırma İstasyonu laboratuvarlarında incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA