Yolda Mahsur Kalan 15 Kişi Kurtarıldı

Iğdır'da kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 15 kişi, AFAD ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Karaçomak köyünden sabah saatlerinde kent merkezine gitmek üzere yola çıkan ve içerisinde 15 kişinin bulunduğu minibüs yolda arıza yaptı.
Kar ve tipi altında yaklaşık 2,5 saat mahsur kalan minibüsteki vatandaşlar durumu telefonla İl Kriz Merkezi'ne bildirdi.
İhbar üzerine yetkililer, olay yerine kar sağlık aracı ve 5 kişilik AFAD ile karla mücadele ekiplerini bölgeye gönderdi.
Ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucu kara saplanan araç bulunduğu yerden çıkarılırken, yolculardan 3'ü kadın 15 kişi AFAD ve İl Özel İdare Ekipleri tarafından merkeze getirildi.

Minibüs sürücüsü Mehmet Kızıltaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracını yeniden hareket ettirmek için çalıştığını fakat bunda başarılı olamadığını söyledi.

Uzun süre kar ve tipi altında minibüsü hareket ettirmeye çalıştıklarını belirten Kızıltaş, "Aracımız arıza yaptıktan sonra yetkilileri aradık. Sağolsunlar sesimize kulak verdiler ve bizi kaldığımız yerden kurtardılar. Köyümüz merkeze 25 kilometre uzaklıkta geri dönmeye çalıştık ama çok soğuk olduğu için gidemedik. Çareyi yardım istemekte bulduk. Araçta mahsur kalan 15 yolcumuzla birlikte ekipler gelip bizi kurtardı" diye konuştu.

Kaynak: AA