Mahalle Sakinleri 'Bonzai'Ye Savaş Açtı

Kocaeli'de Yenidoğan Serdar mahallesi sakinleri,"Uyuşturucuya hayır" sloganıyla kullanım yaşı 13'e kadar düşen "bonzai" ile mücadele üzerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İzmit Belediyesi Çağdaş Yaşam Rehabilitasyon ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Yenidoğan Serdar Güzelleştirme Derneği Başkanı Ümit Yılmaz, son zamanlarda gençliğin yeni felaketi olarak tanımlanan bir uyuşturucu olan bonzainin Türkiye'nin başına musallat edilmiş bir bela olduğunu söyledi.

Yılmaz, bonzai kullanımın ilkokula kadar indiğini belirterek, "Yaklaşık 3 gramlık küçük paketler halinde 5 liradan satılıyor" dedi.

Uyuşturucuya alıştırmak için adeta teşvik uygulandığını dile getiren Yılmaz, "Kısa sürede bağımlılık yapıyor. Sentetik bir uyuşturucu olduğu için vücutta tahribatı diğer uyuşturuculardan çok daha yüksek oluyor" diye konuştu.

"Gençler bonzai ile 'kafa' yapıp eğlendiklerini, oyun oynadıklarını zannediyor" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:
"Uyuşturucu satıcıları genelde bizim mahallemiz gibi fakir mahalleleri hedef almaktadır. Hepimizin görevi devletimize, polisimize yardımcı olmaktır. Emniyetimiz üzerine düşeni yapmakta ama her yere yetişememektedir. Burada görev bizlere düşmektedir. Herşeyi polisten beklememeli, mahallemizde, sokağımızda gördüğümüz kanun dışı hareket edenleri, uyuşturucu satanları ve içenleri 155 polis imdatı arayarak ihbar etmeliyiz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Unutmayalım ki uyuşturucu ile mücadele herkesin görevidir. Bu beladan ancak bu şekilde kurtulabiliriz."
Kaynak: AA