Kesk 19 Aralık’ta Greve Gidiyor

Didim’de KESK’e bağlı Sendikalar düzenledikleri basın toplantısında 19 Aralık’ta Grev’e gideceklerini belirterek, her kesimden grevlerine destek beklediklerini ifade ettiler.

Kesk 19 Aralık’ta Greve Gidiyor

KESK’e bağlı Eğitim Sen, SES, BES ve Tüm Bel-Sen Didim İlçe Temsilcileri KESK olarak hükümetin bütçe görüşmelerini protesto etmek amacıyla açıklamasında 19 Aralık’ta Grev’e gideceklerini belirttiler.

Basın toplantısında ilk konuşan Eğitim Sen Didim Temsilcisi Haydar Pınarbaşı 19 Aralık'ta hizmet üretmeyerek grev yapacaklarını söyledi.

Pınarbaşı SES ve BES temsilcilerinin bu noktada grev alanlarının kısıtlı olduğunu belirterek halktan da o gün kamu hizmeti istememeleri konusunda çağrıda bulundu. Hükümetin Sağlık ve Eğitim alanına ayırdıkları bütçeyi eleştiren Pınarbaşı “Bu bütçeler halk için değil yandaşlar için yapılan bütçelerdir. Bizim tutumumuz belli ama yandaş sendikalar buna destek oluyor. Bizim de bu noktada tüm bunlara karşı tepkimizi ortaya koymak için greve gidiyoruz. Bu noktada bizler Didim’de el ilanı ve broşürler dağıtarak halkımızdan greve destek olmalarını bekliyoruz. 19 Aralık’ta Kent Meydanında grev çadırı kuracağız. Herkesi greve destek olmayı bekliyoruz” dedi.

SES Didim Temsilcisi Selçuk Altınok ise bütçe görüşmelerinde kamu emekçilerinin hakkını alamadığını belirterek bunun için mücadele edeceklerini söyledi.

BES Didim Temsilcisi Alper Cengiz ise konuşmasında Üretimden gelen güçlerini kullanarak haklarını arayacaklarını kaydederek herkesi 19 Aralık’taki greve destek olmaya çağırdı.
Kaynak: İHA