Kars Valisi Kaü’de ‘kariyer Günleri’ Programının Konuğu Oldu

Kars Valisi Eyüp Tepe, Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ programına katıldı.

Kars Valisi Kaü’de ‘kariyer Günleri’ Programının Konuğu Oldu

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa konuk olan Vali Eyüp Tepe, burada kendisine yönletilen soruları açık yüreklilikle cevapladı.

Kaymakamlıktan Valiliğe giden hayat hikayesini de anlatan Tepe, öğrencilerden sevdikleri iş yapmalarını ve sevdikleri bölümü okumalarını istedi. Tepe, sevdikleri bölümü okuyan öğrencilerin başarılı olma şanslarını yüksek olduğunu kaydetti.

Katılımcılara valilik göreviyle ilgili açıklamalarda bulunan Tepe, katılımcılarında sorularını cevapladı. Çocuklarınız Vali Olmasını İstermisiniz? Sorusunu yanıtlayan Tepe; “isterim doğrusu. Çünkü! Bunu hep söylüyorum. Yönlendirme yapmıyorum. Çucuklarımın vali veya kaymakam olmasını isterim. Yine tercih onların. Onlar neyi seviyorsa, neden hoşlanıyorsa onu yapsın” diye cevap verdi.

KARS VALİSİ’NDEN ‘DEVELETİN VALİSİ Mİ? HÜKÜMETİN VALİSİ Mİ?’ SORUSUNA CEVAP!
Salondakilerin ‘Devletin mi valisi? Hükümetin mi Valisi tartışmasını nasıl bakıyorsunuz? Sorusunu cevaplayan Tepe; “ Şimdi öyle bir ayrım aslında doğru değil. Yalnız anlaşılmasın ama bunu çok cahilane buluyorum. Bu mesleğin bilinmediğini gösteriyor. Ya da iyi anlaşılamadığını gösteriyor. Şimdi devlet dediğiniz mekanizma nedir? Devlet dediğiniz mekanizmanın sevk ve idareler mercisi kimdir. Hükümettir. Cumhurbaşkanını temsil ediyoruz 1, Cumhurbaşkanı kim devletin temsilcisi, ayrı ayrı her bakanlığı temsil ediyoruz. Kim bunlar? Hükümet! Dolayısıyla devletin valisi, hükümetin valisi diye bir şey yok. Biz burada devleti de temsil ediyoruz. Hükümeti de temsil ediyoruz. Ben hükümeti temsil etmiyorum desem, beni kim atadı. Ben bakanlar kurulu kararıyla geldim buraya, bakanlar kurulunun gönderdiği kararı Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalamasıyla geldim. Yani hükümette benim buraya gelmemi tavsif etmiş, devlet adına benim buraya gelmemi Sayın Cumhurbaşkanı tavsif etmiş. Dolayısıyla ben devletin valisi, hükümetin valisi ayrıcalığını ben sağlıklı bulmuyor” dedi.

Kariyer Günü programı KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın Vali Tepe’ye plaket vermesiyle sona erdi. Yoğun katılımın sağlandığını programda, katılımcılar hoşça vakit geçirdi.

KAÜ’ nün ‘Kariyer Günü’ programı devam edecek.
Kaynak: İHA