Beykoz'da Kar Küreme ve Tuzlama Çalışmaları

Beykoz Belediyesine ekipler, ilçede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı öncesinde ekiplerin gerekli hazırlıkları tamamladığı ve vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.
Çalışmaların öncelikli olarak ana yollar, kamu kurum ve kuruluşları, hastane ve okul yollarında yoğunlaştığı, ilçe genelinde ise kapalı köy yolu bulunmadığı kaydedilen açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarına, Beykoz Belediyesi ekipleri tarafından yem ve yiyecek de verildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şunları kaydetti:
"İlçede kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, ekipler kar yağışı sona erene dek görev başında olacak. İlçede başlattığımız 'ekmek atığı toplama' projesiyle sokak hayvanlarını da besliyoruz. Başta Polonezköy olmak üzere ormanlık alanlarda yaşamını sürdüren köpeklerin aç kalmaması ve çevreye saldırmaması için ekiplerce her gün yiyecek bırakılıyor. Zarar gören hayvanlar rehabilitasyon merkezine götürülerek tedavisi yapılıyor ve müşahede altına alınıyor. Kış önlemleri kapsamına ayrıca rehabilitasyon merkezinde yaşayan hayvanlar için 150 adet palet alındı ve soğuktan etkilenmemeleri için kafeslerine serildi."
Kaynak: AA