Tegv’ İn 8. Dünya Gönüllüler Günü Konferansı Gaün’de

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) gelenekselleşen Dünya Gönüllüler Günü konferanslarının sekizincisi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Görünmeyen Gönüllülük’ başlığı altında gerçekleştirildi.

Tegv’ İn 8. Dünya Gönüllüler Günü Konferansı Gaün’de

Etkinliğe; Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay, özel konuk olarak Oyuncu Deniz Çakır ve çok sayıda gönüllü katıldı.

TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay açılış konuşmasında, TEGV’ nin faaliyetlerini her yıl 10 bin gönüllünün desteği ile gerçekleştirdiğini, TEGV adına, daha iyi bir gelecek için gönüllü olup, toplumda aktif rol oynayan herkesin ‘Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı.

Çağatay, “Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü vakıf olarak her yıl büyük bir coşkuyla kutluyoruz ve gerçekleştirdiğimiz farklı etkinliklerle gönüllülüğün ülkemizde yaygınlaşması için öncülük etmeye çalışıyoruz. Hedefimiz; ülkemizde gönüllülüğün yaygınlaşması için gönüllülükle ilgili yeni ve daha geniş bir vizyon getirmek; gönüllülüğün birçok farklı yolları olduğunu gösterip, iyi örnekleri tüm Türkiye’yle paylaşmak” diye konuştu.

TEGV modelini taşıyan üç ana kolondan bir tanesinin gönüllüler olduğunu belirten TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci ise, “Gönüllüler, bütün uygulamalarımızı gerçekleştiren, çocukların sorumluluğunu taşıyan, abilik ve ablalık yapan kişiler. Yani vazgeçilmez öneme sahipler. Bu nedenle, TEGV gönüllülerini gerekli donanım ile desteklemeye, mümkün olduğunca eğitmeye ve onları anlayabilmeye büyük önem veriyor” diyerek 2008, 2009 ve 2010 yıllarında art arda yaptıkları bilimsel araştırma ve ölçümler olduğunu söyledi.

Özinci, “Yılda 8-9 bin civarı, birikimli olarak tahminen 50-60 bin civarı TEGV gönüllüsüne ciddi katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Diğer gönüllü kuruluşlarda da benzer kazanımlar olduğuna eminim. Ben bir eğitim gönüllüsüyüm. Bu sayede hayatım yeni bir anlam kazandı ve kendimle gurur duyuyorum. Herkesi de bu güzel duyguyu tatmaya, gönüllü işler yaparak farklı olmaya, fark yaratmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Oyuncu Deniz Çakır, 2011 yılında ‘Okuyorum Oynuyorum’ projesi sayesinde 12 farklı bölgede drama dersi verip, bir oyunla sahneye koyarak, TEGV ile tanıştığını söyledi.

TEGV’nin iyi işler yaptığını ve güvenilir bir kurum olduğunu belirten Çakır, “ TEGV ile çok doğru ve iyi insanlarla, mükemmel çocuklarla karşılaştım. Buraya gelme sebebim; gönüllüler günü kapsamında buradaki etkinliğe destek vermek ama asıl sebebi, iki sene önce çalıştığım çocukları çok özlemiş olmam ve onlarla hasret gidermekti. Aramızda duygusal bir bağ oluştu. Eskiden onlar için televizyondan bir isimken artık onların Deniz Ablası oldum” diye konuştu.

Çakır, “Televizyon denilen dünyanın o kadar büyük bir şey olmadığını, hayatta çalışarak neler yapabileceğimizi anlatarak, birbirimize çok güzel dünyalar açtık. Ben onlara bir dünya açtıysam ne mutlu bana. Ama onlar bana çok büyük dünyalar açtı” diyerek çocukları gördüğünde inanılmaz geliştiklerini, hayata başka baktıklarını ve TEGV sayesinde dik duran, bir şeyler yapan, sadece sistemin onlara verdiklerini değil, onların sisteme ekledikleriyle çoğalan çocuklar görmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kaynak: İHA