Tarsus'ta Organ Bağışına Slogan ve Afişli Destek

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü tarafından orta öğretim öğrencileri arasında yapılan organ bağışı ile ilgili afiş ve slogan yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaymakam Hasan Göç, Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, organ bağışının önemine dikkati çekmek için böyle bir yarışmayı düzenleyenleri ve yarışmaya katılan öğrencileri kutladı.
Sağlık Müdürü Mehmet Sarı ise amaçlarının organ nakli konusunda donör sayısını arttırmak ve öğrencilerin yaratıcılıklarını göstererek buldukları slogan ve yaptıkları afişlerle bu konunun önemini vurgulamak istediklerini söyledi.

Tarsus'ta bu yıl 4 hastanın donör olduğunu ve bunu yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Sarı, çocukların küçük yaşlardan itibaren organ nakli konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Slogan yarışmasında, Rasim Dokur Anadolu Lisesi'nden Melike Tan birinci, Ayhan Bozpınar Lisesi'nden Rukya Hayrullahoğlu ikinci, Rasim Dokur Anadolu Lisesi'nden Sultan Yıldırım üçüncü oldu.
Afiş yarışmasında ise Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi'nden Asya Yaman birinci, Rasim Dokur Anadolu Lisesi'nden Buğrahan Dursunoğlu ikinci ve Rasim Dokur Anadolu Lisesi'nden Meryem Avcı üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye girenlere, Özel Ömer Sayar Hastanesi Sahibi ve Ortopedi Hastalıkları Uzmanı Ömer Sayar ile Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Fatih Ökten altın, bisiklet, tablet ve bilgisayar gibi hediyeler verdi.
Kaynak: AA