Tarsus'ta 'İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi'

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi "İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi" kapsamında İŞKUR Tarsus Hizmet Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği protokolle 80 işsize mesleki eğitim verecek.

Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu, merkez binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, amaçlarının Tarsus'a önemli bir kaynak aktarılmasını sağlayarak işsiz gençlere iş imkanı sunmak olduğunu belirtti.

Kursu başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini bildiren Ambaroğlu, "Bu belgeleri alan işsiz gençlere iş imkanı sonuna kadar açılacaktır. İş verenleri bu kurslarımıza büyük ilgi gösteriyorlar. Kurslar sonunda eğitimini tamamlayanları işe alacaklarını dile getiriyorlar. Bu işsiz gençler için büyük bir imkandır'' dedi.

Bu arada, protokol kapsamında kursiyerlere doğalgaz tesisatçılığı, engelli bakım elemanı, satış danışmanlığı ile garson yardımcılığı kursları verilecek. Kurs süresince kursiyerlere 20 lira ücret ödenecek ve meslek hastalıkları iş kazası sigortası yapılacak.
Kaynak: AA