Gediz Myo’da Kan Bağışına Yoğun İlgi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasına öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterildi.

Gediz Myo’da Kan Bağışına Yoğun İlgi

Gediz Meslek Yüksekokulu kantininde Kızılay tarafından gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kızılay yetkilisi Dr. Sinan Dönmez,, Bir ünite kan vermek, kandaki yağ oranlarını azaltarak kalp krizi geçirme riskini yüzde 90 oranında azaltmaktadır. Ayrıca kan hücrelerinden alyuvarlar yenilenmiş olmaktadır. Bu da kişilerin daha zinde olmasını sağlamaktadır. Erkekler yılda 4 defa, bayanlar ise 3 defa kan verebilir. Kan vermek için gelenlerin tansiyonlarına ve kan değerlerine bakılarak donörün sağlığı tehlikeye atılmamaktadır. Sosyal sorumluluk noktasında gençlerin katılımcı olması ve Türkiye’nin kan bağışı sorununun çözümü için daha hassas olmaları bizleri memnun etmektedir. Her kan bağışı bir hayat kurtaracaktır. Kızılay adına kan bağışı yapan tüm Gediz Meslek Yüksekokulu personeli ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA