Ak Partili Vekil Erdem’den Çerçioğlu’na Bir Eleştiri Daha

29 Mart Yerel seçimleri öncesi Aydın’da adaylar propaganda çalışmalarına hızlandırırken, siyasiler arasında da davalar başladı.

Ak Partili Vekil Erdem’den Çerçioğlu’na Bir Eleştiri Daha
Önceki gün Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “Özlem Çerçioğlu Aydın Kent Meydanı’n rant meydanına çevirdi” ifadeleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem bu defa sosyal paylaşım sitesindeki hesabından ilginç bir paylaşımda bulunarak Aydın Belediye’sinin parasının CHP adayının seçim propagandasında kullanıldığını iddia etti. Erdem, üzerinde “TC Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu” etiketi yazılıp köylerde dağıtıldığı belirtilen kahvelerin parasının belediye kasasından mı yoksa başka bir yerden mi karşılandığını sordu.
Halkın doğruları bilmesi adına yanlış bulduğu konularda açıklama yaptığını ve bundan sonra da devam edeceğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayı Sayın Çerçioğlu, Kent Meydanı Projesi’ndeki eleştirilerimizden dolayı Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş. Savcılık takipsizlik kararı verince Söke Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne müracaat etmiş. Saygı duyarım, ancak Sayın aday eleştiriye açık olmalı. Şimdi de Aydın’ın köylerinde üzerinde Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu etiketi yapıştırılmış kahveler dağıtılmaya başlamış. Bu kahve paketleri ve kömür paketleri Aydın'ın 490 köyüne dağıtılıyor. Aydın Belediyesi'nin bütçesinden Aydın merkezinde yaşayan hemşehrilerimize hizmet edilmesi için kullanılması gereken bu paralar CHP adayı için seçim propagandası için harcanıyor. Köylere Aydın Belediyesi'nin elemanları gidiyorlar ve tek tek evlere giderek dağıtım yapıyorlar. Peki Aydın Merkez'de her eve kahve neden dağıtılmıyor? Aydın Merkezinde her eve kömür neden verilmiyor? Seçim Kanunu'na göre adayların bu tür promosyon dağıtması yasak ve suç değil mi?” diye sordu.
Kaynak: İHA