Aday Gösterilmeyen Vali Yardımcısı Köyünde Zeytin Toplamaya Başladı

Muğla Vali Yardımcılığı görevini yürütürken AK Parti’den hem Milletvekili aday adayı, hem de Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Dr. Mestan Yayman köyüne döndü.

Aday Gösterilmeyen Vali Yardımcısı Köyünde Zeytin Toplamaya Başladı
Köyde doğup büyüyen, inşaatlarda ve tütün tarlalarında çalışarak eğitimini sürdüren Yayman, İzmir 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra Kaymakam adaylığı, kaymakamlık ve son olarak Muğla Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
İKİ DEFA ADAY ADAYI OLDU
Aydın Bozdoğan ilçesinin Körteke köyünde dünyaya gelen, yaşamının büyük bölümünü Muğla’da sürdüren, zor şartlarda okuyarak imkânsızı başaran Mestan Yayman, meslek hayatındaki başarısını siyaset ile taçlandırmak istedi. Denizli’den Muğla’ya vali yardımcısı olarak atanan Mestan Yayman, AK Parti’den 2011 yılında Milletvekilli aday adayı oldu. Gerçekleştirilen temayül yoklamasında siyasetin çekirdeğinden yetişen birçok ismi saf dışı bırakarak temayül yoklamasında birinci çıktı. Temayül yoklamasında birinci çıkan Yayman, 2011 genel seçimlerinde 6 kişilik Milletvekili sıralamasına bile alınmadı. 2011 yılında siyasetten umduğunu bulamayan Yayman, bu defa 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Partinin yaptığı temayül yoklamasında birinci çıktığı blirtilen, AK Parti’nin Bölge Koordinatörlerinin anketlerinde de ilk sırada yer alan Mestan Yayman, 2011 yılında yaşadığı hayal kırıklığını bu defa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında yaşadı ve yine atanamadı.

KÖYÜNE DÖNDÜ
Vali Yardımcılığı görevi esnasında toplumun tüm kesimleri tarafından sempatikliği ve sıcakkanlılığı ile kendisini sevdiren Mestan Yayman, ikinci defa kamuoyu yoklamaları ve temayülden birinci çıkmasına rağmen atanamamasının stresini atmak için köyüne döndü. Doğduğu topraklara, Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Körteke köyüne giderek ailesi ve yakınları ile moral bulmaya çalışan Yayman, “Toprak insanın stresini alıyor. Köyde doğup büyüdük. İnşaatlarda, tütün tarlalarında çalışan birisi olarak sırça köşklerde yaşamaktansa toprakta yaşarım daha iyi. Uzun süredir seçim çalışması için Muğla’yı karış karış dolaştım. Belki hatalarım vardı. Bilmiyorum. Köyümde ailem, eş, dost ve köylülerimiz ile hoş vakit geçiriyorum. Şu anda zeytin zamanı ve zamanımın büyük bölümünde zeytin topluyorum” dedi.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLERİ
Dr. Mestan Yayman Muğla Vali Yardımcılığı görevi esnasında birçok ilçede değişik konularda seminerler verdi. Başta aile içi şiddet, çocuk istismarı, Avrupa Birliği hibe kredileri, Cezaevindeki mahkûmlara evlilik semineri gibi seminerlerde birçok kesim bilgilendirme yaptı. “İki eğitimcinin ABD izlenimleri” adı altında yazdığı makale için eşi ile birlikte ABD’ye gitti. ABD’deki farklı uygulamalar (üst geçit, karayolu, refüj, elektrik sistemi, kütüphanecilik, spor salonları, evlerin çatı sistemleri ve parklar) konusunda yazdığı makale büyük beğeni topladı. Mestan Yayman sadece yurt içinde değil, yurt dışında da görev yaparken, 2007 yılında, Afganistan’ın Vardak kentinde NATO ve Birleşmiş Milletler tarafından ortak kurulan Bölgesel İmar ekibinde görev yaptı.

MESTAN YAYMAN KİMDİR?
Mestan Yayman, 1967 Aydın-Bozdoğan ilçesi Körteke köyü doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini 1990 yılında bitiren Yayman, memuriyet hayatına 1992 yılında Afyon Valiliği’nde kaymakam adayı olarak başladı.

Sırasıyla Yozgat-Çayıralan, Muğla-Kavaklıdere ve Denizli Çardak Kaymakam adaylıklarında bulunan Yayman, sırasıyla, Afyon-Hocalar, Erzurum-Şenkaya kaymakamlıklarında, Adıyaman Vali yardımcılığında ve Muğla-Kavaklıdere Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Denizli Vali Yardımcısı görevini sürdürürken, Muğla Vali Yardımcılığı görevine atandı. Mestan Yayman, evli ve 2 kız çocuk babası.
Kaynak: İHA