Didim'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Hazırlıkları

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenleyecek.


Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, slayt gösterisi, müzik dinletisi, dans gösterileri ve tiyatro gösterisinin yer alacağı etkinliğe, tüm duyarlı insanları davet etti.

Etkinlikte engelli insanların sosyal hayata katılımlarını sağlamak için asansörlü engelli minibüsünün alınmasını hedeflediklerini ifade eden Altıntaş, minibüsü 16 Mayıs Engelliler Haftası'na kadar almak istediklerini dile getirdi.

İngilizler tarafından tiyatro gösterisi de sunulacağını bildiren Altıntaş, "Buradaki hedef de Didim Çağrı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin karşısında belediyeye ait olan 2 dönümlük alana park inşa etmek. Burayla ilgili proje çalışması yapıldı ve her şeyi hazır. 6 Aralık'ta yapılacak tiyatrodan elde edilen gelirle, burada park çalışması başlayacak. Bu parkta engellilere yönelik kondisyon ve spor aletleri yer alacak" dedi.

İlçede yaşayan yabancıların kurduğu Didim Glee Club amatör tiyatro grubu, Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu, Didim Ticaret Odası ve Didim Yöresi Engelliler Derneği işbirliği ile engelliler yararına "Robin Hid and His Very Merry Men" oyununu sahneye koyacak. Jenny Scott'un yazıp yönettiği 2 perdelik İngilizce komedi, 6 Aralık Cuma günü saat 19.00'da Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu Başkanı Lynne Cole "Hiçbirimiz profesyonel oyuncular değiliz ve ilk defa böyle bir oyun için bir araya geldik. Amacımız Didim'de yaşayan engelliler için birşeyler yapabilmek. Bize destek olan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz. Tüm Didimlileri oyunumuza bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA