Alevi Kültür Derneği Aşure Çorbası Töreni Düzenledi

Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şubesi Muharrem ayı dolayısıyla Aşure Çorbası Dağıtım Töreni düzenledi.

Alevi Kültür Derneği Aşure Çorbası Töreni Düzenledi

Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şubesi Alaborina Restoran'da Muharrem orucu nedeniyle Geleneksel Aşure Çorbası Dağıtım Töreni düzenledi.

Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Alevi Kültür Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Kaplan, "Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şubesi olarak bugün aşure günü etkinliği düzenledik. Bu etkinliğimize bütün siyasi partilerimizi ve sivil toplum örgütlerini davet ettik. Bunun amacı farklılıklarımızı bir zenginlik olarak göstermektir. Herkesin doğrularını yaşayabileceği bir ortam bulmak için birbirimizi çok iyi anlamamız gerekir. O yüzden bu etkinliğimize sadece alevi olanlar değil Aleviliği tanımak ve bilmek isteyenleri de çağırıyoruz. Alevilik ülkemizin ortak bir kültürüdür. Bilgi boşluklarını, kafamızdaki soru işaretlerini giderebilmek için birbirimizi daha iyi anlamamız lazım. Cehaletleri ve cahilliği ortadan kaldırmamız için birbirimizi çok iyi anlamamız gerekiyor. Bilgi boşluğunu gidermek ve kucaklaşmamız lazım” diye konuştu

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, "Türkiye çok ayrı bir mozaik. Çok zengin bir mozaik. Kültürleri içinde barındıran çok mükemmel, çağdaş ve demokrasiye inanmış bir ülke. Bu ülkede yaşamaktan onurluyuz gururluyuz. Evet, tabi benimde adım muharrem olduğu için önemli günlerden bir tanesi Türk Müslüman âlemi için gerçekten. Müslümanlık gerçekten öyle kolay yayılmadı, kolay elde edilmedi, ezalar cefalar çekildi insanlar. Dünyayla barışık yaşama kendi içimizde barışık yaşama adına bu vecizeyi yerinde ve özünde buluyoruz. İnşallah dünyanın sevgiye saygıya barışa çok ihtiyacı olan bir dönemdeyiz bizler biz Müslümanlar olarak Türkler olarak buna örnek oluruz diye düşünüyorum örnek olmalıyız diye düşünüyorum ve tüm dünyaya yayılsın istiyorum. Bizler Müslümanlık aleminde bu muharrem ayında her fakir aileler bile aşureyi yapar orta zenginler evlerinde pişirir ve bütün komşusuna dağıtır. Bu da Müslümanlığın paylaşımcılık ruhunu ön plana çıkarır, ve bizde bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz zaten paylaşımcı bir ruh olduğu için, kardeşçe yaşamanın ruhu bizde oldu için. İlk önce Zonguldak’tan başlayarak bütün Müslüman aleminin muharrem ayını kutluyorum. Bundan sonra sıkıntısız ezasız cefasız günler yaşayalım diyorum" dedi.

Kaynak: İHA