Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Gaziantep'te

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Gaziantep’te 2 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin yaralandığı iş hanında incelemelerde bulunarak, iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret etti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Gaziantep'te

İş hanını ziyaret ederek esnafı tek tek dinleyen Başkan Feyzioğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Feyzioğlu, ölen vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek, kurtulanlara da geçmiş olsun temennilerinde bulundu. Feyzioğlu, “Bu acıların derhal sarılması için belediyenin ve bakanlığın harekete geçmesi lazım. Diğer yandan bir daha olmaması için sıkı tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu hususları takip etmek üzere emeğin hakkını korumak üzere 'emek komisyonu' kurduk. Emek komisyonu seslerini duyuramayan işçilerin sesi olarak göreve başladı.

Şimdi de bu konuyu yakından inceleyeceğiz. Adaletin tecelli etmesi için başta Gaziantep Barosu olmak üzere üzücü olayı takip edeceğiz. Gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Tekrar tüm esnafa, Gaziantep halkına geçmiş olsun diyorum” dedi.

Yapılan incelemelerin ardından Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, yangında hayatını kaybeden İsmail Gemici’nin taziye evini ziyaret ederek aileye başsağlığı diledi.
Kaynak: İHA