Tarsus'ta Yeni Aile Sağlığı Merkezleri Hizmete Girdi

Tarsus ilçesinde Fevzi Çakmak ve Akşemseddin mahallelerinde aile sağlığı merkezleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.


AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, açılışta yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının sağlık alanında devrim niteliğinde çalışmalara imza attığını söyledi.

Sağlıkta dönüşüm kapsamında aile sağlık merkezlerinin önemine değinen Uzun, "Aile hekimliği son derece önemli. her şeyden önce vatandaşlarımızın evlerine çok yakın yerlerde olması büyük bir avantaj. Bu merkezlerde her türlü sağlık hizmeti ücretsiz olarak verilmektedir. Sağlıkta devrim yaptık. Bizim AK Parti olarak oy artışımızın en önemli nedenlerinden biri de sağlık alanında yaptığımız hizmetlerdir" dedi.

Geçmişte vatandaşların doktor ve eczane kuyruğunda uzun süre beklediklerini ancak kendilerinin getirdiği uygulamayla isteyen vatandaşın dilediği hastane ve eczaneden hizmet aldığına dikkati Uzun, önümüzdeki günlerde İçel'e bin 250 yataklı Tarsus'a da 600 yataklı akıllı hastane yapılacağını söyledi.

İçel İl Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik de son 10 yıldır sağlıkta büyük bir reform yapıldığını, sağlık sistemini öğrenmek için değişik ülkelerreh Türkiye'ye gelindiğini ifade etti.

Tarsus Sağlık Müdürü Mehmet Sarı ise sağlıkta dönüşüm proğramının en büyük adımlarından birinin aile hekimliği uygulaması olduğunu ve herkesin genel sağlık sigortası kapsamına alındığını belirtti.

Konuşmaların ardından aile sağlık merkezlerinin açılışı dualarla ve kurban kesilerek yapıldı.

Bu arada, Uzun, açılışı yapılan aile sağlığı merkezinde sağlık kontrolünden geçti.

Açılış törenine Kaymakam Hasan Göç, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hakkı Meniz ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA