Ram’ın 'Wisc-r Zeka Testi Uygulayıcı Eğitim” Kursu Başladı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından desteklenen Kırklareli Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından “ Wisc-R Zeka Testi Uygulayıcı Eğitim” kursu başladı.

Ram’ın 'Wisc-r Zeka Testi Uygulayıcı Eğitim” Kursu Başladı

Trakya Kalkınma Ajansının 2013 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Kırklareli RAM’ın hazırlamış olduğu proje kabul edildi. Kırklareli RAM’ın Kırklareli’de görev yapmakta olan 12 psikolojik danışman proje kapsamında “Wisc-r Zeka Testi Uygulayıcı Eğitim Sertifika Kursu” başladı.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada” Söz konusu test zeka ölçümünde dünyada en geçerli ve güvenilir test olması özelliği ile önem taşıyor ve maalesef bu konuda sertifikalı olarak yetişmiş uzman sayısı ülkemizde çok az. Bu testin teknik destek programı sayesinde psikolojik danışmanlara sertifikalı olarak öğretilmesi ile ilimizde zeka testleri daha geçerliliği ve güvenirliği yüksek şekilde yapılacak” ifadelerini kaydetti.

Eğitimi Wisc-r Formatörü Psikolojik Danışman Emri Demirköz tarafından verilen eğitimde, 12 katılımcıya konu hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: İHA