Kura Çekip Seyahate Çıkıyorlar

İzmir'de yaşayan iki üniversite öğrencisi, 81 il arasında kura çekip çıkan ile seyahat düzenliyor.


İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi olan Barış Can Sever ve Aytunç Erçifci, çektikleri kura sonunda çıkan Çankırı'ya seyahat amaçlı geldi.

Erçifci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşı ile Türkiye'yi gezmeye karar verdiklerini ve gidecekleri yer de kura ile belirlediklerini söyledi.

Türkiye'deki illeri küçük kağıtlara yazıp bir kasenin içerisine attıklarını ve sonra onları teker teker kaseden çıkarttıklarını, en son kalan kağıtta yazılı Çankırı'ya geldiklerini anlatan Erçifci, "Seyahat etmesini seviyoruz. İnsanlar bir yerlere giderken amaçları uğruna gidiyorlar. Bizde seyahati amaç edinip bir sistem geliştirdik. Hakkari'de çıksa gitmeyi kafamıza koymuştuk. Çankırı çıktı ve İzmir'den Ankara'ya trenle gelip oradan otobüs yolculuğuyla Çankırı'ya geldik" diye konuştu.

Sever de daha önce Çankırı'ya ön yargıyla baktığını, kente gelip insanlarla tanışınca bunun böyle olmadığını gördüğünü, ekonomik durumlarına göre Türkiye'deki şehirleri gezmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA